Az álláskeresők 6 városi legendája, amit senkinek sem szabadna elhinnie

Zabolai Margit
Írta: ,
Az álláskeresők 6 városi legendája, amit senkinek sem szabadna elhinnie
Állást keresni soha sem egyszerű időszak, legyen az ember pályakezdő, vagy tapasztalt. A tanácsok segíthetnek, de nem kell mindent elhinned, amit hallasz, mert sok olyan városi legenda vagy tévhit kering az álláskereséssel kapcsolatban, ami csak távolabb visz a céljaidtól.
Költözz nagyobb városba, ott több a lehetőség!

Az igaz, hogy egy nagyobb városban több jogászra van szükség, mint mondjuk egy kisebb megyeszékhelyen, de éppen ezért többen is mennek oda, ugyanazzal a tervvel, mint te.
Ha még nem tudod, hol szeretnél letelepedni, akkor ne csak a fővárosra fókuszálj, maradj nyitott a vidéki településekre is, ahol talán kevesebb állást hirdetnek meg, de ezekre kevesebb a jelentkező is.

Az egyetemi állásbörzék a legjobb helyek, hogy pályakezdőként állást keress

Ha egy multinál szeretnél dolgozni, és ennek megfelelő diplomával rendelkezel, akkor van benne igazság. De ne feledd, hogy ezekre a rendezvényekre többnyire a nagyobb, versenyszférában tevékenykedő vállalatok érkeznek.


Az állami, illetve nonprofit szervezetek ritkán képviseltetik magukat, ahogyan a kisebb kreatív ügynökségek sem feltétlenül itt keresik a következő titánjaikat, így ha inkább erre a területre felel meg a diplomád, akkor ne az állásbörzékre alapozd a jövődet.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!