5+1 spórolós tipp, hogy biztosan félre tudj tenni

Berényi Nóri
Írta: ,
5+1 spórolós tipp, hogy biztosan félre tudj tenni

Talán hihetetlenül hangzik, de apró változtatásokkal rengeteget tudsz spórolni a mindennapok során – csupán egy kis odafigyelésre lesz szükséged. Érdemes kicsit jobban kontrollálnod a pénzügyeidet, mert így hónap végén nem kell azzal szembesülnöd, hogy már nem tudsz olyan szabadon költekezni, mint amikor megkapod a fizetésedet. Apróságok, de jó pár cipő múlhat rajtuk. :)

Főzz, főzz és főzz! Kép forrása: refinery29.com

Teljesen megértünk, ha munka után nincs sok kedved nekiállni főzni, mert valljuk be, kinek van? Viszont több szempontból mégis nagyon tanácsos.

Egyrészt tudod, hogy mi kerül rá a tányérodra, másrészt pénztárcabarátabb megoldás, ha nem költesz minden nap több ezer forintot az étkezésedre.

Főzz egy nagy adag levest, valami finom főfogást, amit akár több napig is szívesen fogyasztasz és porciózd ki magadnak minden este vagy reggel. Lehet, hogy ez plusz energia, de megéri.

Soha ne nullázd le a bankszámládat! Kép forrása: ourbodybook.com

Mondjuk hónap végén marad egy szép nagy összeg a bankszámládon, mivel úgy alakult, hogy nem kellett túlságosan költekezned. Mit teszel?

Elköltöd az egészet, vagy meghagyod, mondván, még jól jöhet nehezebb időkben? Ha az utóbbit választottad, akkor már nagyon jó úton haladsz, de ha az elsőt, akkor még van hova fejlődnöd spórolás terén.

Soha ne engedd meg magadnak, hogy teljesen kiürítsd a keretedet, mert bármikor adódhat egy váratlan kiadás, amikor jól jön az a pénz.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!