5 szuper biztos spórolási trükk modern nőknek

Stumpf Bea
Írta: , Frissítve:
5 szuper biztos spórolási trükk modern nőknek

Bármennyit is keresel, mindig jó, ha félre tudsz tenni belőle. Spórolni azonban sosem egyszerű, hiszen valamiről le kell mondanod cserébe – de hogyan csináld mégis, amikor mindenhol azt látod, hogy vedd meg, akció, megéri, kihagyhatatlan ajánlat? Íme néhány tipp!

Kalkulálj!

Mindennek az alapja a tervezés, azaz annak kiszámolása, hogy egy hónapban mennyit kell költened lakbérreszámlákra, ételre, mennyi az, amennyit a szórakozásra költesz, és mennyi maradhat egyéb dolgokra. Bármennyit is keresel, próbáld meg havonta legalább a 10-20%-át félretenni, hidd el, ez nem akkora összeg, amit ne tudnál nélkülözni!

Tipp: Vezesd néhány hónapig a költségeidet, hogy lásd, mire mennyit költesz – töltsd le például a Coin ingyenes applikációt, aminek segítségével kategóriákba sorolhatod a kiadásaidat, és heti, havi és éves bontásban ellenőrizheted őket.

via GIPHY

Légy profi, vagy bízd magad a profikra!

Az már nagy előrelépés, ha rászoktattad magad, hogy valamennyit minden hónapban félretegyél, azonban nem mindegy, ezt hogyan teszed. Ha a kispárnádba dugtad ezt az összeget, az egyrészt azért veszélyes, mert bármikor hozzáférsz és el tudod költeni, amikor egy kihagyhatatlan ajánlatot látsz, másrészt a pénzed sem kamatozik.

Ha van pénzügyi affinitásod, akkor ásd bele magad a különböző pénzügyi termékekkel kapcsolatos ajánlatokba és válaszd azt, ami a leginkább neked való. Fordulhatsz azonban profi pénzügyi tanácsadókhoz is, akik személyre szabottan tudnak neked segíteni!

via GIPHY

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!