5 szuper biztos spórolási trükk modern nőknek

Stumpf Bea
Írta: ,
5 szuper biztos spórolási trükk modern nőknek

Bármennyit is keresel, mindig jó, ha félre tudsz tenni belőle. Spórolni azonban sosem egyszerű, hiszen valamiről le kell mondanod cserébe – de hogyan csináld mégis, amikor mindenhol azt látod, hogy vedd meg, akció, megéri, kihagyhatatlan ajánlat? Íme néhány tipp!

Kalkulálj!

Mindennek az alapja a tervezés, azaz annak kiszámolása, hogy egy hónapban mennyit kell költened lakbérreszámlákra, ételre, mennyi az, amennyit a szórakozásra költesz, és mennyi maradhat egyéb dolgokra. Bármennyit is keresel, próbáld meg havonta legalább a 10-20%-át félretenni, hidd el, ez nem akkora összeg, amit ne tudnál nélkülözni!

Tipp: Vezesd néhány hónapig a költségeidet, hogy lásd, mire mennyit költesz – töltsd le például a Coin ingyenes applikációt, aminek segítségével kategóriákba sorolhatod a kiadásaidat, és heti, havi és éves bontásban ellenőrizheted őket.

via GIPHY

Légy profi, vagy bízd magad a profikra!

Az már nagy előrelépés, ha rászoktattad magad, hogy valamennyit minden hónapban félretegyél, azonban nem mindegy, ezt hogyan teszed. Ha a kispárnádba dugtad ezt az összeget, az egyrészt azért veszélyes, mert bármikor hozzáférsz és el tudod költeni, amikor egy kihagyhatatlan ajánlatot látsz, másrészt a pénzed sem kamatozik.

Ha van pénzügyi affinitásod, akkor ásd bele magad a különböző pénzügyi termékekkel kapcsolatos ajánlatokba és válaszd azt, ami a leginkább neked való. Fordulhatsz azonban profi pénzügyi tanácsadókhoz is, akik személyre szabottan tudnak neked segíteni!

via GIPHY

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció