Spórolási módszerek attól függően, milyen személyiséggel rendelkezel

Nagy Niki
Írta: ,

Egy kis megtakarítás senkinek nem árt, de nem mindegy, hogyan kezdesz hozzá. A személyiséged is nagyban meghatározza, hogy milyen módszerekkel tudsz a leghatékonyabban spórolni, és mi az, amitől nem érzed magad frusztráltnak, vagy nem gondolod, hogy kicsúszik a kezeid közül a pénz.

Világéletemben ügyesen spóroltam, de soha nem éreztem magam különösebben jól tőle – mindig az volt a benyomásom, hogy rá vagyok kényszerítve, és meg kell vonnom magamtól bizonyos dolgokat, hogy kevesebbet költsek. Idő kellett ahhoz, hogy rájöjjek, min tudok spórolni, és mi az, amire jólesik pénzt kiadni – ez mindenkinek a személyiségétől függ. Én például szeretem magamnak megcsinálni az egész heti ebédemet, egy barátnőm nem bírná, ha nem ehetne étteremben, ő viszont kevesebbet költ az élményekre, mint én.

Nagyban személyiségfüggő, hogy ki hogyan spórol a leghatékonyabban – ha úgy érzed, hogy nem megy a megtakarítás, válaszd ki az alábbiak közül, melyik illik rád a legjobban!

Spórolási módszerek attól függően, milyen a személyiségedKép forrása: AntonMatyukha/depositphotos.com

Ha már úgy érzed, mindent kipróbáltál

Minden tippen átmentél már, amit nagyon okos Youtube-videók és ehhez kísértetiesen hasonló cikkek adtak, elolvastál több önsegítő könyvet, vagy egyszerűen csak magadtól álltál neki, mégsem sikerült soha ügyesen félretenni?

A legegyszerűbb ilyenkor, ha tényleg személyre szabottan állapítod meg, hogy mi az, amire sokat költesz, és mi az, amiből tudnál engedni.

Írd fel egy ideig, hogy mire megy el a pénzed, és mi az, amiről le tudnál mondani – meg fogsz lepődni, mennyi olyan dolog van, amit ugyan minden nap megveszel, de igazából semmi szükséged nincs rá, vagy nagyon könnyen kiválthatod sokkal olcsóbb és egyszerűbb megoldásokkal.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv