Spórolási módszerek attól függően, milyen a személyiséged

Nagy Niki
Írta: ,

Egy kis megtakarítás senkinek nem árt, de nem mindegy, hogyan kezdesz hozzá. A személyiséged is nagyban meghatározza, hogy milyen módszerekkel tudsz a leghatékonyabban spórolni, és mi az, amitől nem érzed magad frusztráltnak, vagy nem gondolod, hogy kicsúszik a kezeid közül a pénz.

Világéletemben ügyesen spóroltam, de soha nem éreztem magam különösebben jól tőle – mindig az volt a benyomásom, hogy rá vagyok kényszerítve, és meg kell vonnom magamtól bizonyos dolgokat, hogy kevesebbet költsek. Idő kellett ahhoz, hogy rájöjjek, min tudok spórolni, és mi az, amire jólesik pénzt kiadni – ez mindenkinek a személyiségétől függ. Én például szeretem magamnak megcsinálni az egész heti ebédemet, egy barátnőm nem bírná, ha nem ehetne étteremben, ő viszont kevesebbet költ az élményekre, mint én.

Nagyban személyiségfüggő, hogy ki hogyan spórol a leghatékonyabban – ha úgy érzed, hogy nem megy a megtakarítás, válaszd ki az alábbiak közül, melyik illik rád a legjobban!

Spórolási módszerek attól függően, milyen a személyiségedKép forrása: AntonMatyukha/depositphotos.com

Ha már úgy érzed, mindent kipróbáltál

Minden tippen átmentél már, amit nagyon okos Youtube-videók és ehhez kísértetiesen hasonló cikkek adtak, elolvastál több önsegítő könyvet, vagy egyszerűen csak magadtól álltál neki, mégsem sikerült soha ügyesen félretenni?

A legegyszerűbb ilyenkor, ha tényleg személyre szabottan állapítod meg, hogy mi az, amire sokat költesz, és mi az, amiből tudnál engedni.

Írd fel egy ideig, hogy mire megy el a pénzed, és mi az, amiről le tudnál mondani – meg fogsz lepődni, mennyi olyan dolog van, amit ugyan minden nap megveszel, de igazából semmi szükséged nincs rá, vagy nagyon könnyen kiválthatod sokkal olcsóbb és egyszerűbb megoldásokkal.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!