5+1 módszer, amivel egy nyaralás árát is meg tudod spórolni a mindennapokban

Stumpf Bea
Írta: ,

Szuper háromhetes ázsiai utazás? Esetleg egy amerikai roadtrip? Vagy egy európai tengerparti vakáció? Bármelyikről is álmodozol, hidd el, meg tudod csinálni, nem kell, hogy millióid legyenek hozzá. Ha a mindennapokban előtted lebeg a cél, és sok kicsiből rakod össze, akkor rögtön könnyebb dolgod van, mintha egyszerre kellene kifizetned a nyaralás árát. Lássuk, hogyan spórolhatsz egyszerűen az utazásaidra!

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell tanulnod, a költségeid helyes kezelése.

Ha még nem vezeted rendszeresen és pontosan a havi kiadásaidat, akkor azt javasoljuk, hogy legalább egy-két hónapig próbáld ki ezt a módszert.

Lehet ez egy papírra felrajzolt táblázat vagy egy excel tábla, amin a kiadások és a bevételek oldalt elkülönítve vezetsz minden tételt, de ha ezt túl bonyolultnak tartod, akkor egy applikációban is számon tarthatod a költséeidet.

A lényeg csupán annyi, hogy felismerd, hogy melyek azok a tételek, amikre esetleg túl sokat költesz, és melyek azok, ahol spórolni tudsz.

 

Ha olyan lakásban laksz, ahol van egy plusz szoba, amit nélkülözni tudsz, esetleg sokat utazol vagy csak egy szabad kanapéd van, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkoznod a kiadáson.

Ha kellene egy kis plusz bevétel, sőt szeretsz külföldi fiatalokkal találkozni, akkor tedd fel a lakásod Airbnb-re vagy hirdesd a szabad kanapéd Coachsurfingen.

Az is jó opció, ha állandó lakótársat keresel, persze csak ha úgy érzed, hogy nem zavarna, ha innentől kezdve kevesebbet lennél egyedül, azaz mindig lenne társaságod.

Ha csak azt a pénzt, amit ezzel keresel, félreteszed, már közelebb vagy ahhoz, hogy szuper nyaralást tervezhess.