10 kajatipp, amivel akár tízezreket is megspórolhatsz egy hónap alatt

Nagy Niki
Írta: ,

Ha imádsz enni, és igazi ínyenc vagy, akkor sem kell vagyonokat költened a kajára – ezekkel a tippekkel úgy spórolhatsz, hogy még mindig nagyon finomakat eszel, csak nem adsz ki feleslegesen pénzt olyan dolgokra, amikre nem éri meg.

Készíts otthon nasit!

Ha mész valahová, csinálj otthon nassolnivalót, és ne a helyszínen vagy boltban vásárolj. A moziban készített kukorica tizedéért csinálhatsz otthon magadnak olyan ízesítésűt, amilyet csak akarsz, és biztosan jobban értékelik majd a barátaid, ha az összejövetelekre te készíted a nasit, és nem csak beugrasz chipsért a boltba.

Nézz körül a fagyasztott élelmiszerek között is!

A fagyasztás korántsem tesz olyan rosszat a zöldségeknek, gyümölcsöknek és húsoknak, mint korábban gondoltuk. Nézz körbe a friss élelmiszerek mellett az előre fagyasztott termékeknél is, hiszen könnyen lehet, hogy sokkal olcsóbban sokkal nagyobb adagot találsz, mint amit a frisseknél vehetnél.

Egyél kevesebb húst!

Nem vagyok a vega életmód híve, de a környezetnek és a pénztárcádnak is jót teszel, ha kevesebb húst fogyasztasz. Nézz körbe, milyen vegetáriánus ételek tetszenek, írd fel a receptet, és heti egyszer legalább ilyet készíts!

Hagyd el az előre csomagolt zöldségeket és szeletelt termékeket!

És a gyümölcsöket is – ezek szinte mindig sokkal drágábbak, ráadásul környezetszennyezők is a csomagolás miatt. Inkább a lemérős változatok között nézz körbe! Ha egészben veszel meg valamit (sajtot, szalámit, bármi hasonlót), szinte biztos, hogy sokkal jobban jársz anyagilag, mintha a kisebb, de szeletelt változatot vennéd.

10 kajatipp, amivel akár tízezreket is megspórolhatsz egy hónap alatt

Figyelj arra, miből mennyit veszel!

Nincs értelme nagy tételben vásárolni, ha aztán úgyis „rád romlik” a kaja, de ha minden nap mész boltba, és azt veszed észre, hogy van, amiből nagyon sokat fogyasztasz, vedd az arányaiban olcsóbb, nagyobb kiszerelést.

Mondj le az üdítőkről!

Ha nagyon szereted őket, akkor vegyél üdítőporokat, vagy igyál rendes gyümölccsel elkészített szénsavas vizet. Az üdítők egyébként is nagyon egészségtelenek, úgyhogy a pénztárcád mellett még a szervezeted is örülni fog, ha lemondasz róluk.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!