Próbáld ki őket te is! Ezek a legegyszerűbb spórolási tippek

Írta: ,

Sosem tudod, hogy a hónap végére hova tűnik a pénzed? Úgy költesz, hogy igazából észre sem veszed? Nehezedre esik a spórolás? Ha te is ebbe a táborba tartozol, olvass tovább, hogy pár egyszerű trükk segítségével neked is könnyebben menjen a takarékoskodás, így a hónap vége is olyan vidám lesz, mint az a csodás nap, amikor megérkezik a fizetésed.

Iratkozz le az üzletek hírleveleiről Kép forrása: camillestyles.com

1/6 Iratkozz le az üzletek hírleveleiről

Első lépésnek tökéletes.

Iratkozz le minden olyan kozmetikai és divat cég hírleveléről, akiktől eddig tájékoztatást kaptál az aktuális akcióikról.

Ha nem látod minden nap az e-mailjeid között, hogy melyik üzletben van éppen leárazás, vagy honnan tudsz ingyenes szállítással rendelni, kisebb lesz a csábítás és kevesebbszer fog a vásárlás gondolata is foglalkoztatni, így kevesebbet is fogsz költeni.

Kis lépés neked, nagy lépés a túlköltekezőknek!

Mozogj otthon, vagy bárhol Kép forrása: garancedore.fr

2/6 Mozogj otthon, vagy bárhol

Ha szeretsz futni, tedd a szabadban. Ha szeretsz tornázni, eddz otthon.

Nem muszáj azért edzőterembe járnod, hogy azokat a mozgásformákat elvégezd, amiket egyébként máshol is tudsz. Szabadban sokkal jobban esik a futás, még hűvösebb időben is, csak öltözz fel rétegesen. Vegyél sapkát és tegyél egy sálat a szád elé is, hogy ne a hideg levegőt lélegezd be azonnal.

Ahhoz pedig, hogy formás és izmos legyél, vegyél pár súlyzót és keress ki szuper edzés videókat a youtube-on. A mi kedvencünk a „Victoria’s Secret Angel Workout”.

Ezzel megspórolod a havi kondi bérlet árát és csak napi 20 percet vesz igénybe, ráadásul olyan tested lesz, mint Candice Swaneopel-nek!

3/6 Csak készpénzzel fizess

Sokan beleesünk abba a hibába, hogy csak bankkártyát tartunk magunknál, mert „azon úgyis van elég pénz”, de ez az egyik legrosszabb dolog amit tehetsz, ha nem tudsz spórolni!

Ha mindenhol kártyával fizetsz, akkor nehezebben érzékeled az elköltött pénz mennyiségét.

Inkább vegyél magadhoz többször kevesebb készpénzt az automatából és legyen az a cél, hogy hónap végén mindig maradjon a számládon pluszban valamennyi pénz.

Meglátod, hogy idővel könnyen összegyűlhet egy nagyobb összeg is!

TV-reform Kép forrása: stylemepretty.com

4/6 TV-reform

Bármelyik szolgáltatónál is vagy előfizető, nézd végig, hogy milyen csatornáid vannak és, hogy ezekből valósan mennyit is nézel.

Ha alig vagy otthon, vagy csak 5-6 csatorna között szoktál szörfözni, akkor cseréld le az előfizetésed a legkisebb csomagra.

Az internetre ugyanez vonatkozik.

Tapasztalatból mondhatjuk, hogy a kisebb sebességű internet is tökéletesen megfelel arra, amire egy hétköznapi ember otthon használja.

Így 3-4 ezer forinttal is kevesebbet fizethetsz havonta, amit szintén félretehetsz.

5/6 Főzz!

Egy elfoglalt dolgozó nő számára nem biztos, hogy reális, hogy rendszeresen főzzön esténként, de megéri megpróbálni!

Rengeteg finom, egészséges és olcsó receptet találhatsz nálunk, a bienen is!

Ha ezekből főzöl egy nagyobb adagot, az akár két-három napra is elég, amivel ugyanennyi napnyi ebéd összegét is megspórolhatod.

Ez átlagosan heti hatezer forintot is jelenthet, amit eddig észre sem vettél!

Mérlegelj Kép forrása: fineartamerica.com

6/6 Mérlegelj

Ez egy nagyon egyszerű trükk: tedd félre ugyanazt az összeget, amit elköltöttél valamire.

Például ha vettél egy üveg bort, egy új szoknyát vagy egy új rúzst, tedd félre (egy perselybe, vagy bárhova) még egyszer azt az összeget, amennyibe az a tárgy vagy szolgáltatás került.

Ha pedig erre nincs elég pénzed, akkor bizony az eredeti terméket sem engedheted meg magadnak!