Így tudsz akár tízezreket is spórolni az étkezéseden, miközben egészségesen eszel

Stumpf Bea
Írta: ,

A legtöbben azt gondolják, hogy egészségesen étkezni luxus vagy legalábbis többször annyiba kerül, mint a normál étkezés. Valóban könnyen bele lehet csúszni abba a hibába, hogy az étkezésre sokkal többet költesz, mint amennyi beleférne – ezért érdemes néhány praktikus trükköt bevetned az étkezések és a bevásárlások során is. Lássuk hogyan!

Előrecsomagolt ételek Kép forrása: 100layercake.com

A boltok polcain szuperül mutatnak azok az előrecsomagolt ételek, amiket otthon csak a mikróba vagy a fagyasztóba kell betenned és percek múlva már eheted is őket.

Valójában pedig kerülnöd kellene az ilyen fogásokat, hiszen a legtöbb esetben olyan adalékanyagokat és nagy mennyiségű hozzáadott cukrot és sót tartalmaznak, amire egyáltalán nincs szükséged.

Tipp: Ha megéheztél és nincs vacsorád, akkor inkább vásárold meg az alapanyagokat és abból dobj össze valami harapnivalót estére!

Bár apróságnak tűnik, mégis sokat számít, hogy minden bevásárlás előtt, illetve minden hét elején mennyire tervezed meg a heti étkezéseidet.

Ha nagyjából megvan a fejedben, hogy melyik nap mit vagy hol szeretnél enni, akkor a bevásárlólistád is pikk-pakk összeáll, azaz elég hetente egy nagyobb bevásárlás, hétközben pedig egy-két friss hozzávaló a sarki üzletből.

Így egyrészt elkerülheted azt, hogy akkor mész le a rendszerint drágább kisboltokba, amikor már éhes vagy, ami tudjuk, hogy semmi jóra nem vezet, illetve ha nagyobb tételekben vásárolsz, akkor összességében még spórolhatsz is.