Így spórolhatsz ténylegesen az őszi kuponnapokon

Írta: ,

A bevásárlóközpontok és a különböző magazinok saját kuponnapjai hamarosan elérkeznek, amit biztosan közületek is sokan várnak már. Ahhoz azonban, hogy ezeken a napokon valóban tudj spórolni, és ne pedig a fejvesztett költekezésről szóljon a dolog, érdemes tudatosan nekivágni a „kuponozásnak”. Cikkünkben mi is segítünk néhány tippel, hogy a vásárlás után csak az öröm maradjon, ne pedig a megbánás!

Tervezés, tervezés, tervezés Kép forrása: bloglovin.com

1/5 Tervezés, tervezés, tervezés

A kuponnapok esetében különösen fontos, hogy előre feltérképezd az üzletek kínálatát, illetve a saját ruhásszekrényedet is. Állíts össze egy gondos listát arról, melyek azok az alapdarabok, amikre mindenképpen szükséged van. Emellett nem árt megtervezned a költségvetésedet sem, fontos előre tudnod, mi az az összeg, amit rászánhatsz a vásárlásra: ha az alapdarabokon kívül még marad a keretből, azt természetesen nyugodtan elszórhatod egy-egy olyan cuccra, amit menet közben kívántál meg.

A kuponfüzeteket is böngészd át alaposan, és előre vagdosd ki azokat a kuponokat, amelyekre szükséged lehet: a legjobb, ha állítasz egy fontossági sorrendet az üzletekből, termékekből, és ez alapján rendezed el őket.

Spórolj előre is! Kép forrása: henribendel.com

2/5 Spórolj előre is!

A kuponozásra természetesen fel kell készítened a pénztárcádat is. Ne tervezz maratoni shoppingolást néhány héttel az akciós napok előtt, ha tudod, hogy ezeken egyébként is részt veszel.

Ha erre a szezonra még nem is, a következőre már készülhetsz úgy, hogy idejében elkezdesz elkülöníteni egy pénzalapot erre a célra, heti néhány ezer forinttal.

Gondolj csak bele, ha már most elkezdesz a tavaszi kuponnapokra (ami várhatóan március második hétvégéje lesz) félretenni heti 2000 Ft-ot, már lesz egy 50 000 Ft-os pénzmagod, amiből költekezhetsz.

Ne felejtsd otthon a barátokat! Kép forrása: theodysseyonline.com

3/5 Ne felejtsd otthon a barátokat!

Akár csak a legjobb barátnőddel, akár többen támadnátok le az üzleteket, ez határozottan jobb stratégia, mintha teljesen egyedül állnál neki a ruhavadászatnak. Egyedül sajnos képesek vagyunk néha rosszul mérlegelni, barátokkal azonban ezt elkerülhetjük: kritikus szemmel meg tudják mondani, hogy tényleg jól áll-e a kiválasztott darab, vagy hogy valóban szükséged van-e egy 28. sálra is. Ha biztosra akarsz menni, oszd meg velük is az előre megírt listádat, hogy ők is tudják, milyen ruhákra van feltétlenül szükséged. Azt viszont mindenképpen gondold át párszor, hogy a pasidat akarod-e végigrángatni az üzleteken: persze minden kuponnapon látni lelkes férfiakat is a kasszáknál, de civakodó párok is akadnak azért szép számmal...

Nézd meg, mire is szól az a kupon Kép forrása: etsy.com

4/5 Nézd meg, mire is szól az a kupon

Sokan járnak úgy, hogy csak a kasszánál jut eszükbe alaposabban átolvasni a kupon szövegét, és ekkor kapnak észbe: valójában nem is az egész kosár tartalmára, csupán egy-egy termékre jogosít fel az akciós cetli. Mindig figyelmesen nézd meg előre a kupont, hogy ezzel is tervezni tudj.

Ha tudod, hogy az adott üzletnek vannak például rendszeresen megjelenő, saját kuponjai is, vagy bármilyen pontbeváltós akciója, akkor érdemes annak is utánajárnod, hogy ezt össze lehet-e vonni a magazinok kuponjaival.

A drogériákban például a saját akcióikat beválthatod egyszerre a magazinosokkal, és így például rengeteget spórolhatsz az olyan drága dolgokon, mint a parfüm.

Egyél a vásárlás előtt Kép forrása: playbuzz.com

5/5 Egyél a vásárlás előtt

Elsőre talán kissé abszurd tanácsnak tűnhet, mert oké, hogy a hétvégi nagybevásárlás előtt érdemes enni, hogy ne vásároljunk fel mindent, amit a szemünk és a korgó gyomrunk megkíván, de ruhavásárlásra sem szabad üres hassal elindulni. Az üzletekbe ilyenkor akár háromszor-négyszer annyi ember zsúfolódik be, mint általában, a próbafülkéknél pedig végképp állott és fülledt a levegő. Ilyen szituációkban, ha leesik a vércukrod, nem csak ingerlékenyebb leszel, amitől gyorsabban túl akarsz esni a vásárláson – így félő, hogy sok olyan holmit is összevásárolsz, ami nem is kell –, de egy ájulást sem érdemes megkockáztatnod. Ebből kifolyólag mindig legyen nálad egy palack víz, és akár cukros üdítő is: készülj úgy, mintha edzeni mennél, hiszen az üzletek közti rohangálás legalább annyira megterhelő lehet.