Így spórolhatsz ténylegesen az őszi kuponnapokon

Bodnár Alexa
Írta: ,

A bevásárlóközpontok és a különböző magazinok saját kuponnapjai hamarosan elérkeznek, amit biztosan közületek is sokan várnak már. Ahhoz azonban, hogy ezeken a napokon valóban tudj spórolni, és ne pedig a fejvesztett költekezésről szóljon a dolog, érdemes tudatosan nekivágni a „kuponozásnak”. Cikkünkben mi is segítünk néhány tippel, hogy a vásárlás után csak az öröm maradjon, ne pedig a megbánás!

Tervezés, tervezés, tervezés Kép forrása: bloglovin.com

A kuponnapok esetében különösen fontos, hogy előre feltérképezd az üzletek kínálatát, illetve a saját ruhásszekrényedet is. Állíts össze egy gondos listát arról, melyek azok az alapdarabok, amikre mindenképpen szükséged van. Emellett nem árt megtervezned a költségvetésedet sem, fontos előre tudnod, mi az az összeg, amit rászánhatsz a vásárlásra: ha az alapdarabokon kívül még marad a keretből, azt természetesen nyugodtan elszórhatod egy-egy olyan cuccra, amit menet közben kívántál meg.

A kuponfüzeteket is böngészd át alaposan, és előre vagdosd ki azokat a kuponokat, amelyekre szükséged lehet: a legjobb, ha állítasz egy fontossági sorrendet az üzletekből, termékekből, és ez alapján rendezed el őket.

Spórolj előre is! Kép forrása: henribendel.com

A kuponozásra természetesen fel kell készítened a pénztárcádat is. Ne tervezz maratoni shoppingolást néhány héttel az akciós napok előtt, ha tudod, hogy ezeken egyébként is részt veszel.

Ha erre a szezonra még nem is, a következőre már készülhetsz úgy, hogy idejében elkezdesz elkülöníteni egy pénzalapot erre a célra, heti néhány ezer forinttal.

Gondolj csak bele, ha már most elkezdesz a tavaszi kuponnapokra (ami várhatóan március második hétvégéje lesz) félretenni heti 2000 Ft-ot, már lesz egy 50 000 Ft-os pénzmagod, amiből költekezhetsz.