Hogyan spóroljatok a pasiddal? Egyszerű tippek, hogy több maradjon a zsebetekben

Stumpf Bea
Írta: ,

A pénz rögtön nem magánügy, amikor kapcsolatban vagy, hiszen már nem csak a saját költségeidre kell odafigyelned, hanem azzal kell számolnod, hogy ketten vagytok. Ezentúl mindent feleztek majd? Leosztjátok, hogy egyes dolgokért te fizetsz, valamit pedig ráhagysz a pasidra vagy valami másban állapodtatok meg? Bárhogy is van, az fontos, hogy minden hónapban tudjatok egy kicsit spórolni, ami párban talán még könnyebb is. Lássuk hogyan!

Ha közös lakásban laktok és nem kell fenntartanotok két albérletet vagy két lakást, azzal szuper sokat spórolhattok egy hónapban.

Ez nem azt jelenti persze, hogy csak emiatt érdemes összeköltözni, és rögtön kezdjetek el összebútorozni, de ha már eljött az a pont, hogy komolyan gondoljátok egymással a jövőt, akkor érdemes az együttlakást is kipróbálni.

Nem csak azért persze, mert lakva ismerszik meg az ember, de ha belegondolsz, így a rezsi, a lakbér és minden költség a dupla helyett felére csökken.

Közös tervezés Kép forrása: bloglovin.com

Amikor egy ideje együtt éltek, akkor szinte elkerülhetetlen az, hogy legyenek olyan költségek, amiket megosztotok egymással.

Ehhez szükséges, hogy mind a ketten képben legyetek azzal, hogy egy-egy hónapban mire mennyit költötök, és ez hogyan oszlik el ahhoz képest, hogy mennyit kerestek.

Amikor megvannak az egyes tételek, az már csak rajtatok áll, hogy hogyan osztjátok meg a költségeket, azaz a rezsit és a kaját például felezitek, de a fennmaradó összeget külön-külön költitek el vagy teszitek félre.