5 felesleges kiadás a mindennapjaidban, amiről még csak nem is tudsz

Szirák Viki
Írta: ,
5 felesleges kiadás a mindennapjaidban, amiről még csak nem is tudsz

Kép forrása: lanarus/depositphotos.com

Te is igyekszel minél többet spórolni, és nem szívesen szórod feleslegesen a pénzt? Akkor érdemes a részletekre is odafigyelned, ugyanis az alábbi öt módon nagyon sok pénzt veszíthetsz el úgy, hogy még csak észre sem veszed!

Az előre felszeletelt, légmentes csomagolásban árult zöldségek, sőt, még a reszelt sajtok is időt spórolnak meg neked a konyhában, de a pénztárcádat cserébe nem is igazán kímélik.

Ezek mindig drágábbak, mint ha csak szimplán egy-egy darabot vennél meg a polcokról, és utána te magad szeleteled fel őket főzés közben.

Hosszabb távon az utóbbi módszerrel sokkal jobban jársz, hiszen éves szinten akár több tízezer forintot is megspórolhatsz magadnak ezzel.

Sőt, szinte mindenből érdemesebb a nagyobb kiszerelést venned, hiszen néha épp azért kerül valami több pénzbe, mert kisebb helyet foglalnak a konyhában.

Jó, ha odafigyelsz arra, hogy havi szinten hányszor és mekkora összeget veszel fel a bankszámládról.

Általában havi egy készpénzfelvétel ingyenes, de lehet kérvényezni a kettőt is; viszont ezekre az alkalmakra érdemes időzíteni a nagyobb összegeket, hiszen minél több készpénzt veszel fel, annál több a kezelési költség is.

A bank szintén levon pénzt azért, ha sms-értesítést kapsz a pénzmozgásokról, ez havonta akár 1000 forint feletti összeg is lehet.

Ugyanez igaz arra, ha például nem a neten, hanem személyesen utalsz a bankból valakinek, ez ugyanis szintén többe kerül.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!