Ezekre az észrevétlen dolgokra megy el a pénzed! - Így úszd meg a hónap vége érzést

Bodnár Alexa
Írta: ,
Ezekre az észrevétlen dolgokra megy el a pénzed! - Így úszd meg a hónap vége érzést

Kép forrása: ohhcouture.com

Előfordult már veled az a kellemetlen érzés, hogy még akár 1-2 hét van a fizetésedig, de neked már alig van pénzed? Esetleg ez rendszeres nálad? Hatalmas összegeket tudnál megspórolni az ilyen esetekre, ha racionalizálnád kicsit a költéseidet, és megnéznéd, hogy hol folyik el észrevétlenül a pénzed. Segítünk ebben!

Az egészségtelen és drága cigaretta, kb. 33 ezer forint/hó Kép forrása: dhgate.com

Az egyik legegészségtelenebb függőség a dohányzás, amely emellett még sokba is kerül. Ha napi egy doboz cigarettával számolunk, nagyjából 33 ezer forintot adunk ki érte havonta.

Ha ennél lassabban fogy el egy doboz cigid, akkor is kerülhet a dohányzás 10-15 ezer forintodba havonta. Ha ezt a pénzt rendszeresen félretennéd, akkor 120-180, de akár közel 400 ezer forintot is megspórolnál évente!

Nem lenne érdemesebb inkább leszokni?

Éttermi étkezés/Munkahelyi ebédelés, kb. 30 ezer forint/hó Kép forrása: swimspot.com

Tudjuk, hogy nem lehet minden nap főzni, de ha minden nap a munkahelyeden, vagy egy közeli étkezdében veszed az ebédedet, az már 20 ezer forintot jelent havonta.

Nem beszélve arról, ha pizzát rendelsz néha nap, vagy eszel egy gyrost a buli után, esetleg beültök enni a barátnőiddel ide-oda, hiszen ez plusz 10 ezerrel is növelheti az összeget havonta.

Ha kétnaponta magad főzöl, akkor máris tudsz spórolni ezen az összegen.

Ha pedig a gyorsételt kívánod, helyette otthon is készíthetsz pizzát, hamburgert, vagy akár egy finom olasz tésztát, amiért még a szervezetd is hálásabb lesz.