7 ok, amiért kifolyik a pénz a kezeid közül

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 ok, amiért kifolyik a pénz a kezeid közül

A pozitív gondolkodás szuper dolog, de attól aligha lesz több pénzed, hogy szépen mosolyogsz. Nem véletlenül tartozik a mindennapi ábrándok közé, hogy sokan szeretnének kedvezőbb anyagi helyzetet. Az álom valóra váltásához viszont ésszerű intézkedésekre van szükség, amelyeknek talán pont az ellenkezőjét szoktad választani…

Azt hiszed, hogy a költségvetés gonosz

Ha csak a politikai hírekben hallasz büdzséről, mert a magánéletben semmi dolgod vele, akkor ne csodálkozz, hogy sosincs elég pénzed! „A jó költségvetés az egészséges étrend testvére” – fogalmaz Christine Romans amerikai szakértő, aki könyvet is írt arról, hogyan lehet beszélni a pénz nyelvén.
Christine hangsúlyozza, hogy körülbelül 90 napos időtartamra érdemes előre tervezni a bevételeket és a kiadásokat, valamint célszerű folyamatos listát vezetni ezekről, hogy pontosan lásd, mi lesz a fizetésed sorsa.

Nem veszed komolyan az adósságot

Egy 2013-as kutatás szerint felelősen bánik a pénzzel az, akinek minden hónapban hitelkártya-adóssága van. Maga a hitelkártya eleve túlköltésre buzdít, ezért érdemes inkább sima bankkártyára váltanod.
A mínuszba csúszással mindig az a baj, hogy busás kamatot kell fizetned utána – még akkor is, ha ez nem tudatosul benned a pénzköltés pillanatában.

Márpedig nem sok értelme van annak, hogy mindenért átlagosan ötödével többet fizess, igaz?

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!