5 tipp a karácsonyi büdzsé csökkentésére

Dienes Petra
Írta: ,

Semmi baj nincs azzal, ha fontosnak tartod az ajándékozást, de sokat segíthetsz magadon, ha előre megtervezed a kiadásaidat. Nem feltétlenül kell az egész vagyonodat ott hagynod az üzletekben ahhoz, hogy szép ajándékokkal áraszd el szeretteidet. Inkább légy kreatív és gondold végig, hogy ki minek örülne igazán. Szánj több idő a tervezésre és így a karácsony utáni végkiárusításokra is megspórolsz egy csomó pénzt! Segítünk, hogyan láss hozzá!

Mérlegelj!

Mielőtt nekiállnál őrült módjára megrohamozni a plázát, először is ülj le és gondold végig, hogy biztosan tudod-e, hogy kinek mit szeretnél venni.

Karácsonykor kész „öngyilkosság” céltalanul elindulni a boltokba. Ahelyett, hogy anyukádnak megvennéd az 5. sálat, vagy apukádnak a 10. nyakkendőt, inkább kérdezd meg, hogy mire van szükségük.

Lehet, hogy így nem lesz akkora meglepetés, viszont neked is jobb érzés, hogy hasznos dologra költötted a pénzed, amiért keményen dolgoztál. Az is jó módszer, ha csak megfigyelsz és elcsípsz egy-egy kósza mondatot, hogy ki minek örülne a fa alatt.

Elő a régi díszekkel

Az elmúlt évek során a karácsonyfa trend is meglehetősen változott. Míg 10 éve a durván csillogós, színes fák domináltak, mára már sokkal letisztultabb darabokkal találkozhatunk, ami a díszítést illeti.

Nyilván te sem szeretnéd  minden évben lecserélni karácsonyi díszeidet és több ezer forintot költeni erre, de szerencsére erre is találtunk megoldást. Vedd elő régi gömbjeidet és egész egyszerűen csak fesd át akrilfestékkel az összeset. Ezután még díszítheted a gömböket ahogyan szeretnéd, esetleg még egy kis plusz csillámmal és már kész is vannak az új, trendi díszeid.

A boákat pedig nyugodtan elhagyhatod, mert 2009-el együtt ezt a díszt is elengedtük.