5 tipp a karácsonyi büdzsé csökkentésére

Írta: ,

Semmi baj nincs azzal, ha fontosnak tartod az ajándékozást, de sokat segíthetsz magadon, ha előre megtervezed a kiadásaidat. Nem feltétlenül kell az egész vagyonodat ott hagynod az üzletekben ahhoz, hogy szép ajándékokkal áraszd el szeretteidet. Inkább légy kreatív és gondold végig, hogy ki minek örülne igazán. Szánj több idő a tervezésre és így a karácsony utáni végkiárusításokra is megspórolsz egy csomó pénzt! Segítünk, hogyan láss hozzá!

Mérlegelj!

1/5 Mérlegelj!

Mielőtt nekiállnál őrült módjára megrohamozni a plázát, először is ülj le és gondold végig, hogy biztosan tudod-e, hogy kinek mit szeretnél venni.

Karácsonykor kész „öngyilkosság” céltalanul elindulni a boltokba. Ahelyett, hogy anyukádnak megvennéd az 5. sálat, vagy apukádnak a 10. nyakkendőt, inkább kérdezd meg, hogy mire van szükségük.

Lehet, hogy így nem lesz akkora meglepetés, viszont neked is jobb érzés, hogy hasznos dologra költötted a pénzed, amiért keményen dolgoztál. Az is jó módszer, ha csak megfigyelsz és elcsípsz egy-egy kósza mondatot, hogy ki minek örülne a fa alatt.

Elő a régi díszekkel

2/5 Elő a régi díszekkel

Az elmúlt évek során a karácsonyfa trend is meglehetősen változott. Míg 10 éve a durván csillogós, színes fák domináltak, mára már sokkal letisztultabb darabokkal találkozhatunk, ami a díszítést illeti.

Nyilván te sem szeretnéd  minden évben lecserélni karácsonyi díszeidet és több ezer forintot költeni erre, de szerencsére erre is találtunk megoldást. Vedd elő régi gömbjeidet és egész egyszerűen csak fesd át akrilfestékkel az összeset. Ezután még díszítheted a gömböket ahogyan szeretnéd, esetleg még egy kis plusz csillámmal és már kész is vannak az új, trendi díszeid.

A boákat pedig nyugodtan elhagyhatod, mert 2009-el együtt ezt a díszt is elengedtük.

Csináld magad

3/5 Csináld magad

Szerencsére a Pinterest korában élünk, így nem meglepő, ha egyre többen szavaznak a saját készítésű ajándékokra. 

Nem tudjuk ti, hogy vagytok vele, de mi sokkal szívesebben kapunk egy egyedi darabot, ami senki másnak nincs, mint egy tucat hétköznapi ajándékot.

Ezért idén külön rovatot is indítottunk, ahonnan te is szuper inspirációkat szerezhetsz. 

Mi erre szavazunk! Do It Yourself!

Húzz a kalapból!

4/5 Húzz a kalapból!

Sokszor örülünk, ha családunknak be tudjuk szerezni az ajándékokat, de akkor még ott vannak a munkatársak és a barátok is, de ne ess pánikba!

Egyszerűen csak beszéljétek meg, hogy kihúzzátok a neveket, hogy ki kit ajándékozzon meg.

Senki nem várja el tőled, hogy mindenkire egy kisebb vagyont költs, így viszont senkinek nem lesz kellemetlen, mert mindenki kap valami szuper ajándékot.

Ja, és tilos elcserélni akit húztál! :)

Karácsonyfa mizéria

5/5 Karácsonyfa mizéria

Ha mindenképp élő fát szeretnél vásárolni, akkor vegyél cserepes fenyőt, mert sok helyen olcsóbb, így sok pénzt takaríthatsz meg vele, ráadásul még a környezetet is óvod vele.

Ezen felül figyelj oda arra, hogy mikor szerzed be a fát! Karácsony napján szinte mindenhol dupla áron kaphatóak a fenyőfák, mert az árusok ezen a napon akarják megkeresni a legtöbb pénzt! Nyugodtan vedd meg már egy héttel előbb a fenyőt!

Ha pedig extra takarékos szeretnél lenni, vegyél egy élethű, dús műfenyőt. Ezzel a következő évek költségeitől és terheitől szabadíthatod meg magad, és hidd el, ma már gyönyörű műfenyőket lehet vásárolni, ezért ne aggódj amiatt, hogy lenne vele tökéletesen idilli a karácsonyi hangulat.