5 alkalmazás, ami segít neked a gazdálkodásban

Serestyén Sára
Írta: ,

Ha szeretnéd minél hatékonyabban elosztani a rendelkezésedre álló tőkédet, akkor itt az ideje, hogy elkészítsd a saját költségvetési tervedet! Egy ilyen tervezet elkészítése nem csak rövid távon, de hosszú távon is rendkívül hasznos, hiszen egyre több pénzt fogsz tudni megspórolni. Szerencsére már számos ingyenesen letölthető alkalmazás áll a rendelkezésedre, amelyek segítségével kezedbe veheted a pénzügyeidet!

Mint Kép forrása: play.google.com

A Mint a legismertebb online pénzügyi szoftverek közé tartozik, és kifejezetten zöldfülű gazdálkodóknak találták ki.

Segítségével lekövetheted bankszámládon lévő pénzek mozgását, amelyeket az alkalmazás automatikusan behelyez az általad létrehozott kategóriákba, úgy mint rezsiköltség, vásárlás satöbbi. Ennek a rendszerezésnek a segítségével aztán megnézheted, hogy adott időszakban mennyit költöttél összesen, és mennyit kategóriánként. Emellett beállíthatsz magadnak spórolási célokat is, viszont az nagy hátrány, hogy egyes beállítások nem túl zökkenőmentesek, ráadásul kizárólag angol, spanyol, portugál ás cseh nyelven érhető el.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető, és minden operációs rendszeren használható: iOSAndroid, és Windows Phone.

Pénziránytű Kép forrása: play.google.com

Az Appstore-ból, illetve a Google Play-ből is letölthető az alkalmazás, amely a Pénziránytű nevű weboldalhoz tartozik.

Ezen a felületen a kiadásokat és a bevételeket rögzítheted, kategorizálhatod és a statisztikák alapján meg tudod vizsgálni, hogy mikre költöttél az adott időszakban. A fix kiadásokat is rögzítheted, így nyomon tudod követni, hogy milyen kifizetésre váró tételeid vannak még a hónapban.

Az alkalmazás segítségével tervet is készíthetsz a kiadásaidról, amelynek segítségével csökkentheted a felesleges kiadásaidat.

Ezzel az alkalmazással is lehetőséged van a bankkártyád adatforgalmát szinkronizálni a tervezővel, így ezen adatokat is egyszerűen nyomon tudod követni.