5 alkalmazás, ami segít neked a gazdálkodásban

Írta: ,

Ha szeretnéd minél hatékonyabban elosztani a rendelkezésedre álló tőkédet, akkor itt az ideje, hogy elkészítsd a saját költségvetési tervedet! Egy ilyen tervezet elkészítése nem csak rövid távon, de hosszú távon is rendkívül hasznos, hiszen egyre több pénzt fogsz tudni megspórolni. Szerencsére már számos ingyenesen letölthető alkalmazás áll a rendelkezésedre, amelyek segítségével kezedbe veheted a pénzügyeidet!

Mint Kép forrása: play.google.com

1/5 Mint

A Mint a legismertebb online pénzügyi szoftverek közé tartozik, és kifejezetten zöldfülű gazdálkodóknak találták ki.

Segítségével lekövetheted bankszámládon lévő pénzek mozgását, amelyeket az alkalmazás automatikusan behelyez az általad létrehozott kategóriákba, úgy mint rezsiköltség, vásárlás satöbbi. Ennek a rendszerezésnek a segítségével aztán megnézheted, hogy adott időszakban mennyit költöttél összesen, és mennyit kategóriánként. Emellett beállíthatsz magadnak spórolási célokat is, viszont az nagy hátrány, hogy egyes beállítások nem túl zökkenőmentesek, ráadásul kizárólag angol, spanyol, portugál ás cseh nyelven érhető el.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető, és minden operációs rendszeren használható: iOSAndroid, és Windows Phone.

Pénziránytű Kép forrása: play.google.com

2/5 Pénziránytű

Az Appstore-ból, illetve a Google Play-ből is letölthető az alkalmazás, amely a Pénziránytű nevű weboldalhoz tartozik.

Ezen a felületen a kiadásokat és a bevételeket rögzítheted, kategorizálhatod és a statisztikák alapján meg tudod vizsgálni, hogy mikre költöttél az adott időszakban. A fix kiadásokat is rögzítheted, így nyomon tudod követni, hogy milyen kifizetésre váró tételeid vannak még a hónapban.

Az alkalmazás segítségével tervet is készíthetsz a kiadásaidról, amelynek segítségével csökkentheted a felesleges kiadásaidat.

Ezzel az alkalmazással is lehetőséged van a bankkártyád adatforgalmát szinkronizálni a tervezővel, így ezen adatokat is egyszerűen nyomon tudod követni.

HomeBudget Kép forrása: play.google.com

3/5 HomeBudget

A HomeBudget Androidon és iOS-en is elérhető, és az alapverziót ingyenesen töltheted le – a prémium változatért azonban már fizetned kell. A HomeBudget egyik nagy előnye, hogy nem csak mobilon használhatod, de asztali gépről és tabletről is – így bárhonnan elérheted ugyanazt a felületet.

Bár az alapverzió csak korlátozottan használható, így is rengeteg funkció elérhető rajta, amivel nyomon kísérheted pénzügyeidet. Az alkalmazásban rögzítheted a fix kiadásokat, amik így mindig meg fognak jelenni az adott hónapban. Az egyéb költségeket pedig hónapról hónapra viheted fel, és kategóriákba rakhatod őket, hogy lásd hova költesz a legtöbbet.

Az alkalmazás felülete nagyon letisztult, inkább a tényadatokra koncentrál és így a használata is jóval egyszerűbb. Talán egyetlen hátránya, hogy magyar nyelven még nem elérhető.

Wallet Kép forrása: play.google.com

4/5 Wallet

Ennek az oldalnak is van prémium verziója, de az alap appot bárki használhatja ingyen és bérmentve. Az alkalmazás elérhető szinte bármely eszközről – asztali gép, tablet, okostelefon és okos karóra.

Bankszámla regisztrációra itt is van lehetőség, így az egyenlegedet ezen az alkalmazáson keresztül is nyomon tudod követni.  Az adatok egyébként teljesen biztonságban vannak, egy úgynevezett felhőben tárolódnak el, így az alkalmazáson keresztül csak te férhetsz hozzá a titkos adatokhoz. 

Az alkalmazást letöltheted a Google Play-ről és az AppStore-ból is.

Koin Kép forrása: play.google.com

5/5 Koin

Még egy magyar fejlesztésű applikáció, amellyel szintén a bevételeket és a kiadásokat rögzítheted és kategorizálhatod – illetve mindent egyesével fel is címkézhetsz, úgy mint a bevásárlásokat és a rezsiköltségeket. A már rögzített adatokat aztán százalékosan és adott időszakra vonatkozóan is meg tudod vizsgálni.

A Koin nagy előnye a legtöbb ilyen alkalmazással szemben, hogy teljesen ingyen elérhetőek azok a funkciók is, amelyet más alkalmazások prémium verziói tartalmaznak csak. Egyetlen hátránya, hogy csak egy felhasználó használhatja az app-ot, így nem készíthető vele családi költségvetés.

Az alkalmazás letölthető a Google Play-ről Android-ra, illetve az App Store-ból iOS-re is.