Katasztrófa a céges buliból? Kerüld el a 3 leggyakoribb bakit!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A céges buli jó alkalom arra, hogy végre új környezetben és formában is megismerhesd a munkatársaidat, feletteseidet. A felszabadultnak ígérkező este ugyanakkor pillanatok alatt katasztrófába fordulhat át, ha nem figyelsz oda ezekre a bakikra!

1. Ne hidd, hogy mindent lehet

Oké, ez most egy különleges alkalom, hiszen együtt szórakozhatsz azokkal, akikkel a hétköznapokon csak munkakapcsolatod van, sőt azokkal is, akik a te munkádról, megélhetésedről döntenek. Most mégis sokkal közvetlenebbnek, elérhetőnek tűnnek, hiszen egy közös buliban legtöbbször a feletteseid is felszabadultabbak, lazábban veszik a kötelékeket. Itt a kiváló alkalom arra, hogy megismerd a másik oldalukat, hiszen azért nem minden főnök kegyetlen és számító!

De ne hidd azt, hogy most mindent lehet, és hirtelen világi haverok lettetek. Könnyen rossz pontot szerezhetsz, ha stílust váltasz, és úgy viselkedsz, mintha nem számítana semmilyen beosztás.

Tedd inkább ezt: Lehetőség szerint ne beszélj a főnökkel a munkáról, és főleg ne most akard megalapozni az előrejutásodat! Legyél barátságos, de feltétlenül maradj diszkrét – közben pedig magadról se ossz meg olyan részleteket, amiket később megbánnál. 

2. Ne most próbálj hódítani

A munkahelyi pasizás egyébként is problémás (ugye nem kell sorolnunk, miért?), főleg akkor, ha a beosztásod megköveteli azt, hogy pártatlan legyél. Úgyhogy az egyik legrosszabb dolog, amit ilyenkor tehetsz, hogy kikezdesz valamelyik kollégáddal, vagy hagyod, hogy veled tegyék ugyanezt.

Sajnos a pletykák még akkor is gyorsan elindulnak, ha alaptalanok, de ha szenvtelenül flörtöltök a főnök szeme láttára, akkor azzal nyilván nem nyeritek el a többiek tetszését.

Kép forrása: sarahshermansamuel.com

Tedd inkább ezt: Ha egész biztos vagy benne, hogy ő kell neked (esetleg titokban már együtt is vagytok), most akkor is feltétlenül maradj távolságtartó. Jó, ez most furcsa szerep lehet, de egy éjszakát kibírtok a nélkül, hogy egymásnak esettek – akár szóban, akár fizikailag. Remélhetőleg nem csak az alakuló kapcsolatotok fontos, hanem a munkátok is, márpedig randizni a céges bulin kívül is lehet.

3. Ne rendezz jelenetet

Egyetlen kollégáddal sincs nézetlentérésed vagy konfliktusod? Nagyon szerencsés vagy! Ha viszont mégis akad valaki, akivel régebb óta feszült köztetek a hangulat, akkor semmiképp se a céges karácsony tojáslikőrös bódulatában próbáld meg rendezni a soraitokat. Ne feledd, ez az este az ünneplésről, lazításról szól, és nem biztos, hogy a kollégádat is annyira átjárja a karácsony szelleme, mint téged!

Tedd inkább ezt: Ha valakivel nem vagy jóban, egyszerűen próbáld elkerülni,  így egyáltalán nem adsz esélyt a szóváltásra! Békülni a buli után is lesz idő, négyszemközt egy megfelelő helyen.