Új év, új munka: de mihez kezdj magaddal, amíg vársz a tökéletes lehetőségre?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem éppen úgy indult az éved, ahogy tervezted? Tavaly azt hitted, ilyenkor már egész biztosan lesz munkád, amit imádsz, és még jól is fizet? Ne kenődj el, ha még mindig az álláskeresők táborát erősíted – hoztunk néhány ötletet, amikkel hasznosan töltheted el az időt, amíg beérkezik a mindent eldöntő hívás!

Ne szigetelődj el Kép forrása: styledavenue.com

Sokan hajlamosak rá, hogy ha nincs munkájuk, akkor az életkedvük is teljesen elmegy. Ez abszolút érthető, akárcsak az, hogy kicsit talán szégyelled is magadat, és emiatt nincs kedved emberek közé menni.

Pedig muszáj kimozdulnod! Sajnos az elszigetelődéssel még mélyebbre süllyedsz a rosszkedv-mocsárban, és bizony több lehetőségtől is eleshetsz.

Ha rendszeresen kimozdulsz, később sokkal könnyebben állsz majd ismét munkába. 

Sőt az is lehet, hogy éppen az egyik barátod fog neked segíteni, hiszen pont a szombat esti traccspartin tudja meg, hogy állást keresel.

Használd ki az apró lehetőségeket is Kép forrása: work-outfits.com

Nem mondjuk, hogy minden munkát el kell vállalnod, ha hirtelen munkanélküli lettél, de ha a megtakarításod erősen fogyatkozik, akkor bizony nem igazán van választásod. Nyugodtan élj azokkal a lehetőségekkel, amik nem túl vonzóak vagy testhezállóak! 

Ideig-óráig, amíg kicsit egyenesbe jössz, biztos megfelelnek majd, és legalább addig sem otthon ülsz.

Emellett ilyenkor ugyancsak új emberekkel ismerkedhetsz meg, tehát ez is segíti a továbblépésedet.

Egy a lényeg: ne ragadj benne egy rossz munkakörben, mindig emlékeztesd magadat, hogy ez csak átmeneti lehetőség, nem a cél!