Találd meg az álommelót! 5 tipp és jó tanács friss diplomásoknak

Dienes Petra
Írta: ,

Friss diplomásként bekerülni a munkaerő piacra mindig nehéz feladat. A jó pozíciókhoz elengedhetetlen a végzettség, de gyakorlat nélkül szinte senkit sem alkalmaznak azonnal. Tippjeink segítségével magabiztosan váhghatsz neki az álláskeresésnek, hogy lenyűgözd a leendő munkaadóid.

Add önmagad Kép forrása: bloglovin.com

Természetes, hogy ha az interjú előtt izgulsz, viszont ne engedd, hogy az izgalom túlságosan eluralkodjon rajtad.

Az biztos, hogy nálad tapasztaltabb embereket kell majd meggyőznöd arról, hogy miért téged válasszanak, pont ezért maradj kicsit laza és add önmagad.

Bátran használd a humorérzéked vagy légy egy kicsit közvetlenebb, persze a határokat mindenképp tartsd be.

A munkaadók mindig azt alkalmazzák legszívesebben, aki talpraesett és akiben látnak valami pluszt, akire emlékeznek ha kiment az ajtón.

Ezért tanácsos hozni a legjobb formád ahelyett, hogy valaki másnak próbálnál tűnni, mint aki vagy.

 

Használd ki a kapcsolataidat Kép forrása: bloglovin.com

Több múlik ezen, mint hinnéd. Szánj időt arra, hogy végiggondold, hogy hol szeretnél dolgozni és ennek megfelelően állíts fel egy stratégiát, hogy kik azok az emberek, akik ebben tudnának neked segíteni.

Most nem a protekciós állásszerzésre biztatunk, hanem arra, hogy kamatoztasd a már meglévő kapcsolataidat, vagy építs ki újakat.

Például beszélgess többet a barátaid szüleivel, mert lehet, hogy valamelyik ismerősük épp most keres új munkaerőt, vagy üzenj cégvezetőknek az interneten keresztül.

Erre az egyik legjobb platform a LinkedIn, amit kifejezetten erre találtak ki.

Légy kreatív, így nagyobb eséllyel tudsz minél hamarabb munkát találni!