5 pszichológiai trükk, amivel tündökölhetsz az állásinterjún

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 pszichológiai trükk, amivel tündökölhetsz az állásinterjún

Ha volt már aktív álláskereső időszakod, akkor biztosan tudod, milyen nehéz lehetőséget kapni egy interjúra. Több tucat kiküldött önéletrajz után végre megcsörren a telefonod, de még ez sem garantálja azt, hogy te leszel a szerencsés jelölt, aki betöltheti a pozíciót. Mostantól növelhetsz az esélyeiden, ugyanis mutatunk néhány pszichológiai trükköt, ami segíthet abban, hogy jól szerepelj az állásinterjún és megszerezd álmaid munkáját!

A lényeg a gyakorlás

Ez pedig azért is kifejezetten fontos, mert bizonyos források szerint a szavaid a kommunikációnak mindössze 7%-át alkotják – a többi már a testbeszéden és a hangszíneden múlik.

És bár elsőre könnyűnek hangzik lemásolni az interjúztató személy mozdulatait, érdemes előtte időt szánnod a gyakorlásra, például a barátaidon, vagy akár idegeneken.

Figyelj oda, hogy ne 100%-osan utánozd le a másik személyt; ha például a bal kezével megérinti az orrát, te használd inkább a jobb kezed.

A másolás rejtett ereje

A "tükrözés" technikáját már régóta használják a pszichológia világában.

Ez azt jelenti, hogy beszélgetés közben észrevétlenül lemásolod a partnered mozdulatait, hangszínét, gesztusait, sőt, még a légzési ritmusát is.

És hogy ennek milyen előnyei lehetnek?

Szakértők szerint így sokkal könnyebben elnyerheted mások bizalmát, és azt éreztetheted velük, hogy teljesen egy hullámhosszon vagytok. Nem véletlen, hogy a kereskedők és ingatlanosok is gyakran vetik be ezt a módszert, hogy hamarabb üzletet kössenek az érdeklődőkkel.