Ne blokkolj le! Így viselkedj az állásinterjún, ha nem tudod a választ

Fodor Veronika
Írta: ,
Ne blokkolj le! Így viselkedj az állásinterjún, ha nem tudod a választ

Kép forrása: unsplash

Magabiztosság ide, felkészülés oda, egy állásinterjún mindig jöhetnek olyan váratlan helyzetek, amikor legszívesebben láthatatlanná varázsolnád magad, és kisurrannál a teremből – például, mikor feltesznek neked egy kérdést, és fogalmad sincs, mit válaszolj! De a jó hír az, hogy az ilyen kínos szituációk elkerülésére is fel lehet készülni!

Bármennyire is nehéz egy ilyen szituációban higgadtnak maradni, mégis ez az első lépés. Az éles helyzetben erre 3 másodperced lesz, de az interjú előtt elvégezhetsz pár gyakorlatot, amivel ráhangolod magad a váratlan helyzetek kezelésére.

Fogd meg az egyik kezeddel a homlokod, a másikkal pedig a tarkód. Hunyd be a szemed, és mond el hangosan, hogy képes vagy higgadtan kezelni a stresszhelyzetet. Azzal még soha nem oldottál meg semmit, hogy bepánikoltál. Mikor úgy érzed, a két tenyered közt már szinte lüktet a fejed, akkor nagy valószínűséggel sikerült meggyőznöd a tudatos éned! Ha az interjún mégis rád törne a pánik, vegyél 3 mély levegőt, és gondolatban idézd fel gyakorlatban átélt nyugalmat.

Ne mond azt, hogy „nem tudom” Kép forrása: unsplash

Bizony, az interjún felmerülhet olyan kérdés, amire nem biztos, hogy tudni fogod a választ. Ilyenkor azt kell tudatosítanod magadban, hogy ez nem probléma.

A kínos helyzet akkor alakul ki, ha nem is próbálsz meg válaszolni.

Az interjúztatók ugyanis pontosan arra kíváncsiak, hogyan reagálsz a váratlan helyzetekben, és milyen a problémamegoldó képességed. Mondd el, milyen kérdéseket vet fel benned a válasz megfogalmazása, és hogy milyen lehetséges kimeneteleket látsz.

A közös gondolkodás is megoldás!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!