A modern kor legjobban fizető állásai

Zabolai Margit
Írta: ,

Álmaink állásának megtalálásakor sokféle tényezőt figyelembe veszünk, és általában az sem hagy hidegen bennünket, hogy mennyit vihetünk haza az adott munkakörrel.

Kutatási és fejlesztési tevékenységet folytató egység vezetője Kép forrása: pamelahanson.com

A FEOR szerint ő az, aki megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vállalat vagy szervezet kutatási és fejlesztési tevékenységét.

Feladatai közé tartozik például a szervezet általános kutatási-fejlesztési programjának kidolgozása, a célok és költségigények megtervezése; szervezeten belüli, illetve fejlesztésre szakosodott szervezet által megbízás alapján végzett kutatási, valamint kísérleti fejlesztési tevékenység tervezése, irányítása és összehangolása; az ötlet vagy témajavaslat felmerülésétől annak befejezéséig a munkavégzési program kidolgozása és nyomon követése, az eredmények és ismeretek újszerűségének megítélése, az eredmények ismertetése; egységének vezetése és annak tevékenységére vonatkozóan az egységes szakmai elvek meghatározása a működéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítása, stb.

Nem csak magas fokú iskolázottságot és tudományos hátteret, hanem szerteágazó képességeket is megkövetel tehát ez a szakma, az NFSZ adatai szerint azonban majdnem havi egymilliót is lehet keresni vele.

A kissé misztikusnak hangzó elnevezés a FEOR meghatározása alapján sem lesz teljesen kristálytiszta, eszerint ugyanis azok humán-egészségügyi (társ)foglalkozásúak tartoznak ide, akik máshová nem sorolhatóak.

Kissé talán könnyebb elképzelni ezeket a szakembereket, ha látjuk a jellemző munkakörök listáját: egészségfejlesztési programvezető, egészségfejlesztő, egészségügyi referens, egészségügyi szaktanácsadó, képzőművészeti terapeuta, művészetterapeuta, táncterapeuta, zeneterapeuta.

Az ő fizetésük alig marad el vállalati stratégiatervezési egység vezetőjének fizetéséhez képest, és szintén meghaladhatja a 800. 000 Ft-ot, persze, úgy képzeljük, ez inkább a magán szférában fordulhat elő.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv