A legjobban fizető hazai állások – Ezt kell tanulnod hozzájuk

Zabolai Margit
Írta: ,
A legjobban fizető hazai állások – Ezt kell tanulnod hozzájuk

A KSH adatai szerint Magyarországon az átlag bruttó fizetés 229.800 Ft volt 2014 első három hónapjában, de persze a fizetések ettől lefelé és felfelé is jócskán eltérhetnek, függetlenül attól, hogy valaki például a fővárosban vagy vidéken dolgozik, illetve, hogy melyik szférában tevékenykedik. A Profession.hu a KSH adatok és saját adatbázisuk alapján összegyűjtötte az 5 legjobban fizető állást, mi pedig most megnézzük, hogyan is szerezheted meg valamelyiket.

Az ötödik helyen: media production és IT technician

A feladat jellemzően egy nagyobb vállalat helyi menedzserének támogatása, és a jó fizetésért rugalmasságot is elvárnak: egy IT technician esetében nem ritka, hogy valamilyen problémát az éjszaka közepén, vagy éppen a hétvégén kell megoldani, és a dolog nem várhat a következő munkanapig.

A közel bruttó félmilliós fizetéshez nem árt, ha van médiás tapasztalatod, illetve ügyféllistád, ezért ezen a területen akár jó kapcsolatrendszer is elég lehet az elhelyezkedéshez, a technician vonalhoz azonban szükséges informatikai tudás is.

A negyedik helyen: Területi képviselő

Nem véletlen, hogy a szűkös listába az értékesítési munka is bekerült, hiszen a jellemzően közepes értékű alapbér mellé egy jó területi képviselő jutalékból az alapbére többszörösét is magáévá teheti, egy megbecsült szakember esetében pedig nem ritka a céges laptop, céges autó, céges mobil sem.

Természetesen a sales vagy marketing tanulmányok előnyt jelentenek, de ez az a terület, ahol tényleg a rátermettséged számít igazán.

Külön jó pont lehet, ha erős értékesítői vénád van, és emellett szaktudással is bírsz egy adott területre – például értesz a borokhoz, vagy gyógyszerész végzettséged van, hiszen így pontosan tudod, mit is kell eladnod.