Imádsz utazni? Akkor ezeket a munkákat neked találták ki!

Serestyén Sára
Írta: ,
Imádsz utazni? Akkor ezeket a munkákat neked találták ki!

Mivel csak ez az egy életünk van, így szeretnénk a lehető legtöbbet látni a világból – a mókuskerékbe kerülve azonban erre sajnos csak nyaraláskor adódik lehetőség. Vannak azonban olyan munkák, amik lehetővé teszik, hogy ne a négy fal között kelljen leélned az életed, hanem úgy keress pénzt, hogy közben világot is látsz. Íme, négy terület, amivel mindez lehetővé válik!

Munkák, ahol folyton úton vagy Kép forrása: 99traveltips.com

A különféle hajós munkák rengeteg lehetőséget tartogatnak, hiszen a takarítótól a felszolgálón, fotóson át a chéfig bármi lehetsz. A hajós munkák lehetnek folyami vagy óceánjáró hajókon, és általában pár héttől pár hónapig tartanak. Amíg a hajó úton van, addig rengeteget kell dolgozni, viszont a kikötések alkalmával a dolgozók kimenőt kapnak és így lehetőségük van megnézni olyan országokat, ahova máskülönben talán soha nem jutnának el.

Ilyen lehet még a légiutas-kísérő munka is, amivel gyakorlatilag körberepülheted a földet. A képzésre egyébként bárki jelentkezhet, azonban az elhelyezkedés szempontjából van egy elvárt magasság, ami nőknél 155 cm, és persze kerülendő a túl extrém kinézet is.

Határozott idejű, idénymunkák Kép forrása: etsy.com

A határozott idejű külföldi munkáknál általában hosszabb időre telepedhetsz le egy-egy országban, ahol a munka mellett lehetőséged van megismerkedni az adott ország kultúrájával és látnivalóival. Ilyen munka lehet például az au pair munka, amikor egy külföldi befogadó családhoz költözöl és vigyázol a gyerekekre, állatokra, takarítasz és esetenként főzöl is.

Ennek annyi a hátulütője, hogy nem fizetést kapsz a szolgálataidért, hanem zsebpénzt, de esetenként nyelvtanfolyamra is beíratnak.

Jobban fizető, de keményebb a mezőgazdasági idénymunka – ezt tényleg csak bevállalósaknak ajánljuk, mert bár jól fizet, sokszor elég embert próbáló és a szállás sem mindig négycsillagos.

A vendéglátós munkák is ide tartoznak – ha van pultos tapasztalatod és gyorsan szeretnél sok pénzt összeszedni, akkor egy nyári vagy téli szezon alatt ezt megteheted.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?