Imádsz utazni? Akkor ezeket a munkákat neked találták ki!

Írta: ,

Mivel csak ez az egy életünk van, így szeretnénk a lehető legtöbbet látni a világból – a mókuskerékbe kerülve azonban erre sajnos csak nyaraláskor adódik lehetőség. Vannak azonban olyan munkák, amik lehetővé teszik, hogy ne a négy fal között kelljen leélned az életed, hanem úgy keress pénzt, hogy közben világot is látsz. Íme, négy terület, amivel mindez lehetővé válik!

Munkák, ahol folyton úton vagy Kép forrása: 99traveltips.com

1/4 Munkák, ahol folyton úton vagy

A különféle hajós munkák rengeteg lehetőséget tartogatnak, hiszen a takarítótól a felszolgálón, fotóson át a chéfig bármi lehetsz. A hajós munkák lehetnek folyami vagy óceánjáró hajókon, és általában pár héttől pár hónapig tartanak. Amíg a hajó úton van, addig rengeteget kell dolgozni, viszont a kikötések alkalmával a dolgozók kimenőt kapnak és így lehetőségük van megnézni olyan országokat, ahova máskülönben talán soha nem jutnának el.

Ilyen lehet még a légiutas-kísérő munka is, amivel gyakorlatilag körberepülheted a földet. A képzésre egyébként bárki jelentkezhet, azonban az elhelyezkedés szempontjából van egy elvárt magasság, ami nőknél 155 cm, és persze kerülendő a túl extrém kinézet is.

Határozott idejű, idénymunkák Kép forrása: etsy.com

2/4 Határozott idejű, idénymunkák

A határozott idejű külföldi munkáknál általában hosszabb időre telepedhetsz le egy-egy országban, ahol a munka mellett lehetőséged van megismerkedni az adott ország kultúrájával és látnivalóival. Ilyen munka lehet például az au pair munka, amikor egy külföldi befogadó családhoz költözöl és vigyázol a gyerekekre, állatokra, takarítasz és esetenként főzöl is.

Ennek annyi a hátulütője, hogy nem fizetést kapsz a szolgálataidért, hanem zsebpénzt, de esetenként nyelvtanfolyamra is beíratnak.

Jobban fizető, de keményebb a mezőgazdasági idénymunka – ezt tényleg csak bevállalósaknak ajánljuk, mert bár jól fizet, sokszor elég embert próbáló és a szállás sem mindig négycsillagos.

A vendéglátós munkák is ide tartoznak – ha van pultos tapasztalatod és gyorsan szeretnél sok pénzt összeszedni, akkor egy nyári vagy téli szezon alatt ezt megteheted.

Online végezhető szabadúszó munkák Kép forrása: theberry.com

3/4 Online végezhető szabadúszó munkák

Ha olyan munkád van, amihez lényegében elég egy laptop, akkor miért ülsz még az irodában, és miért nem pakolsz meg inkább egy jókora bőröndöt, hogy elutazz a tengerparta folytatni a munkád? Fogj saját vállalkozásba és dolgozz bárhonnan, ahonnan csak szeretnél. Ez persze azzal is jár, hogy a világ bármely pontjáról menedzselheted a munkádat – persze csak akkor, ha van interneted.

A kreatív területen dolgozók – úgy mint grafikus, fotós, blogger, újságíró – is ide tartoznak, de ha programozol, és megfelelő kapcsolataid vannak, akkor ezt is végezheted akár a világ másik végéről. Ráadásul, ha folyton úton vagy, akkor lehetőséged van újabb és újabb kapcsolatokat kiépíteni, amik aztán új megbízásokat szülnek. Ha tárgyalnod kell egy adott munkával kapcsolatban, akkor azt e-mailben vagy skype-on is kivitelezheted, sőt akár egy-egy személyes találkozó keretében tovább is utazhatsz egy másik országba.

Dolgozz nemzetközi cégnél! Kép forrása: lesecretdaudrey.com

4/4 Dolgozz nemzetközi cégnél!

Azok a cégek, amelyek különféle országokban nyújtanak szolgáltatásokat, lehetőséget adnak számodra, hogy egy-egy projekt alkalmával meglátogasd a külföldi leányvállalatokat, és a munka mellett megismerheted az országot is.

Az ilyen cégeknél sokszor van lehetőség arra is, hogy megpályázz egy külföldi állást a cégnél, vagy át is helyeztetheted magad a világ másik felére.

Ez nem csak egy remek tapasztalat, de ezáltal rengeteg új lehetőség nyílhat meg előtted.