Így vészeld át a munkanélküli időszakot

Póta Szilvia
Írta: ,

A munkánk elvesztése gyakran rendkívül frusztráló lehet, hiszen nem csupán anyagilag visel meg minket ez a helyzet, hanem az önbecsülésünknek sem tesz túl jót. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a munkakereséssel töltött időt hasznosan töltsd el, és önsajnálat helyett a tanulásra és a fejlődésre koncentrálj! Íme néhány jó tanács, melyet érdemes betartanod, hiszen mentális egészséged és karriered szempontjából egyaránt előnyödre válhat!

Ápold a kapcsolataidat! Kép forrása: theglamourai.com

Az első és legfontosabb szabály, hogy ne zárkózz be, fordíts időt a barátaidra, ismerőseidre! Mindannyian tudjuk, hogy a kapcsolatok aranyat érnek, ha munkakeresésről van szó, és sokkal nagyobb valószínűséggel hívnak be állásinterjúra, amennyiben az önéletrajzodat közvetlenül az egyik dolgozó adja át a munkáltatónak.

Ahelyett, hogy mindenki elől eltitkolnád, a legjobb, ha minél hamarabb környezeted tudtára adod, hogy munkát keresel! Mindenki volt már hasonló szituációban élete során, senki sem fog kevesebbnek tartani ezért, ugyanakkor segíthet, hogy rád találjon álmaid állása!

Önkénteskedj! Kép forrása: indulgy.com

Az amerikai forbes.com szerint a munkáltatók és a HR szakemberek 60 százaléka gondolja úgy, hogy az önkéntes munka piacképesebbé teszi az álláskeresőket. Az önkéntesség azt mutatja a potenciális munkáltató számára, hogy szenvedélyesen érdeklődsz valami iránt, és hogy szeretsz másokon segíteni.

Amikor a cégek alkalmazottat keresnek, akkor nem csak az a fontos számukra, hogy a munkát elvégezze valaki, hanem az is, hogy akit felvesznek, az legyen elkötelezett a feladatai iránt.

Így tehát, amíg nincsen fizetős munka a láthatáron, ez kiváló módja lehet annak, hogy hasznosan töltsd el az idődet!