Így találj könnyen részmunkaidős állást

Írta: ,

Ha a főállásod vagy a suli mellett van némi szabad kapacitásod, és jól jönne egy kis plusz pénz (vagy valami új kihívás), érdemes elgondolkodnod egy részmunkaidős álláson. Ki tudja, talán a karriered is teljesen új irányt vesz majd! Íme néhány tipp, hogy olyan helyet találj, amiért tényleg megéri feladnod a szabadidőd.

Kezdd kicsiben! Kép forrása: pexels.com

1/4 Kezdd kicsiben!

Ne akarj rögtön a legnagyobb multinál indítani, főleg akkor ne, ha tényleg heti pár órád van csak dolgozni.

A rengeteg alkalmazott között el fogsz tűnni, senkinek nem fog feltűnni, ha jól csinálod a munkádat – így valószínűleg kevesebb eséllyel indulsz majd, mint egy kis cégnél, ha rájössz, hogy szeretnéd teljes munkaidőben csinálni a dolgot.

Az is jellemzőbb, hogy a kis cégeknél kevesebb a munka, így nem fognak túlterhelni, és nem fog a főállásod vagy a sulid kárára menni az új elfoglaltságod.

Keress start-upokat! Kép forrása: alwaysrooney.com

2/4 Keress start-upokat!

Nincs jobb dolog, mint az elejétől ott lenni egy cég indulásánál, főleg azért, mert akkor téged is a csapat teljes értékű tagjaként kezelnek, hiába csak részmunkaidőben dolgozol a helyen.

Keress olyan start-upokat, amik most indulnak, és amiket olyan emberek alapítottak, akikkel szívesen dolgoznál együtt – az ilyen kreatív vállalkozásokra egyébként jellemző is a laza, de mégis profi szemlélet.

Ki tudja, még olyan helyre is kerülhetsz, ahol később fényes karrier várhat rád.

Próbálj ki valami újat! Kép forrása: theeverygirl.com

3/4 Próbálj ki valami újat!

A részmunkaidős állások arra is jók lehetnek, hogy valami teljesen újba kezdj, anélkül, hogy a másik munkádat el kellene hanyagolnod.

Mindig is érdekelt a sales, de műszaki szakon tanulsz? Tetszik a marketing, de eddig a kereskedelemben dolgoztál csak? Kóstolj bele új szakmákba, ismerj meg új embereket, és próbáld meg kitalálni, a mostani munkád (vagy az, aminek tanulsz) valóban neked való-e.

Ha nem, akkor már meglesz az alapja a váltásnak, és nem kell nulláról kezdened majd az egészet egy teljesen új munkakörben.

Networkingelj! Kép forrása: lapetitemadame.tumblr.com

4/4 Networkingelj!

A legnagyobb érték a mai munkaerőpiacon a kapcsolati tőke – ha van ismerősöd egy-egy cégnél (még ha távoli is), sokkal könnyebben juthatsz be, mintha csak a hirdetésre jelentkeznél.

Ne habozz felhívni a régi kollégádat, a középsulis osztálytársat vagy anyukád ismerősét – nem kell ráerőltetned magad, csak megkérdezni, van-e neked megfelelő állás a porondon.

Ha segíteni akar, úgyis felajánlja majd, ha pedig nem, legalább az eszében leszel, ha legközelebb megnyílik valamelyik pozíció.