Így találj könnyen részmunkaidős állást

Nagy Niki
Írta: ,
Így találj könnyen részmunkaidős állást

Ha a főállásod vagy a suli mellett van némi szabad kapacitásod, és jól jönne egy kis plusz pénz (vagy valami új kihívás), érdemes elgondolkodnod egy részmunkaidős álláson. Ki tudja, talán a karriered is teljesen új irányt vesz majd! Íme néhány tipp, hogy olyan helyet találj, amiért tényleg megéri feladnod a szabadidőd.

Kezdd kicsiben! Kép forrása: pexels.com

Ne akarj rögtön a legnagyobb multinál indítani, főleg akkor ne, ha tényleg heti pár órád van csak dolgozni.

A rengeteg alkalmazott között el fogsz tűnni, senkinek nem fog feltűnni, ha jól csinálod a munkádat – így valószínűleg kevesebb eséllyel indulsz majd, mint egy kis cégnél, ha rájössz, hogy szeretnéd teljes munkaidőben csinálni a dolgot.

Az is jellemzőbb, hogy a kis cégeknél kevesebb a munka, így nem fognak túlterhelni, és nem fog a főállásod vagy a sulid kárára menni az új elfoglaltságod.

Keress start-upokat! Kép forrása: alwaysrooney.com

Nincs jobb dolog, mint az elejétől ott lenni egy cég indulásánál, főleg azért, mert akkor téged is a csapat teljes értékű tagjaként kezelnek, hiába csak részmunkaidőben dolgozol a helyen.

Keress olyan start-upokat, amik most indulnak, és amiket olyan emberek alapítottak, akikkel szívesen dolgoznál együtt – az ilyen kreatív vállalkozásokra egyébként jellemző is a laza, de mégis profi szemlélet.

Ki tudja, még olyan helyre is kerülhetsz, ahol később fényes karrier várhat rád.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!