Így lehet munkát találni az interneten

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Napjainkban már csaknem minden fontosabb teendőt online felületen kell elintéznünk, ami a fiatalok körében sokszor könnyít, az idősebb korosztály esetében azonban inkább nehezít a feladaton. Nincs ez másként a munkakereséssel sem, amire az interneten egy teljes szekció épült.

Válasszunk keresőmotoros oldalt

Az online munkakeresés egyik legnagyobb előnye, hogy elegendő csupán a keresőszót beírnunk a megfelelő felületre, és máris böngészhetünk a közelmúlt hirdetései között.

Ezt az egyszerű módszert gyakorlatilag mindenki ismeri, ám a szűkítési lehetőségekkel már kevesebben vannak tisztában.

Elsődlegesen érdemes olyan weboldalt választanunk, ami keresőmotorra épít, tehát pontosan úgy működik, mint a Google, csak kisebb változatban.

Ezek a portálok az összes ajánlatot összegyűjtik a betáplált, szintén álláskereső oldalakról. Segítségükkel elég egy helyre beírnunk a kulcsszavakat és máris láthatjuk a találatokat.

A számunkra szimpatikus linkek jó eséllyel egy másik oldalra irányítanak majd, de bármikor visszatérhetünk az eredeti kiindulási pontra. 

Állítsunk be hírlevelet

Másodsorban mindenkinek – nem csupán az aktuális álláskeresőknek – érdemes a keresőmotorral bíró oldalakon hírlevelet beállítania.

Ezt a legtöbb esetben egy regisztráció után tehetjük meg, ami során pontosan megadhatjuk, milyen állás érdekel minket, hol szeretnénk dolgozni, illetve, milyen sűrűn szeretnénk tájékoztatást kapni.

Ennek az egyszerű beállításnak köszönhetően csupán a postafiókunkat szükséges rendszeresen megnéznünk, ott rögvest látni fogjuk, ha érkezett egy számunkra aktuális, új lehetőségeket tartogató állásajánlat.

A lehetőség óriási előnye, hogy nem kell álló nap bújnunk és frissítenünk az álláskereső portálokat, tehát nem veszünk el időt magunktól, mindazonáltal az elsők között lehetünk, akik jelentkeznek a meghirdetett ajánlatra.