Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha állást keresel

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha állást keresel

Az álláskeresés nem egy könnyű dolog- főleg most. Se a fiatalok, se az idősebbek nem mondhatják el azt, hogy egyszerű helyzetben vannak, hiszen a munkaerőpiac már egy jó ideje stagnál, így szerencsés az, aki valamilyen mód mégis álláshoz jut. Lássuk, melyek azok az átlagos hibák, melyeket elkövetnek az álláskeresés alatt.

Túl sok szünet

A legtöbb ember - főleg, ha évtizedeket húzott le egy helyen - valahol még örül is annak, hogy van néhány hét pihenőideje. Viszont azok, aki újak a munkanélküliek táborában, azok még nem tudják, ez a pár hét gyakran pár hónapra, akár egy évre is kitolódik, ami bizony anyagi szempontból meglehetősen nagy kiesés.

Ezért ha elvesztettük a munkánkat, akkor amint csak tudunk, keressünk mást, és küldözgessünk annyi önéletrajzot, amennyit csak tudunk, nem mellesleg azért, mert az önéletrajzban sem mutat jól a sok otthon töltött idő.

Nem próbálkozunk

Sokan saját esélyeikkel játszanak, ha csupán a rokonokra és ismerősökre hagyatkoznak az álláskeresés terén.

Természetesen ezt a vonalat sem lehet mellőzni – sőt, de kizárólag rájuk hagyatkozni nem egy jó megoldás, hisz’ így rengeteg más, jó lehetőségtől fosztanánk meg magunkat.

Tehát annyi oldalról próbáljunk munkához jutni, amennyiről csak lehet, mivel az egyik vonalon előbb-utóbb biztosan megtalál minket a hozzánk illő állás.