Ezek lesznek 2018 legjobban fizető állásai

Zabolai Margit
Írta: ,

Álmaink állásának megtalálásakor sokféle tényezőt figyelembe veszünk, és általában az sem hagy hidegen bennünket, hogy mennyit vihetünk haza az adott munkakörrel. Nézzük, milyen pályával lesz érdemes szemeznie itthon 2018-ban annak, akit a valuta hoz leginkább lázba!

Légiforgalmi irányító Kép forrása: adiseig.ch

Évek óta a legjobban fizetett szakmák között szerepel, és valószínűleg nem lesz ez másképpen 2018-ban sem. Magyarországon egy légiforgalmi irányító fizetése a másfél milliót is elérheti.

A légiforgalmi irányító tanfolyamra már középfokú végzettséggel is lehet jelentkezni, angol középfokú nyelvvizsga azonban szükséges a sikeres felvételhez, csakúgy, mint a büntetlen előélet, a jó problémamegoldó készség és a stressz és a monotónia átlagon felüli tűrése.

A légiforgalmi irányító ugyanis nem csak kiemelkedő fizetéssel, de kiemelkedő felelősséggel is bír, és korántsem mindenki alkalmas a pályára.

Kutatási és fejlesztési tevékenységet folytató egység vezetője Kép forrása: pamelahanson.com

A FEOR szerint ő az, aki megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vállalat vagy szervezet kutatási és fejlesztési tevékenységét.

Feladatai közé tartozik például a szervezet általános kutatási-fejlesztési programjának kidolgozása, a célok és költségigények megtervezése; szervezeten belüli, illetve fejlesztésre szakosodott szervezet által megbízás alapján végzett kutatási, valamint kísérleti fejlesztési tevékenység tervezése, irányítása és összehangolása; az ötlet vagy témajavaslat felmerülésétől annak befejezéséig a munkavégzési program kidolgozása és nyomon követése, az eredmények és ismeretek újszerűségének megítélése, az eredmények ismertetése; egységének vezetése és annak tevékenységére vonatkozóan az egységes szakmai elvek meghatározása a működéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítása, stb.

Nem csak magas fokú iskolázottságot és tudományos hátteret, hanem szerteágazó képességeket is megkövetel tehát ez a szakma, az NFSZ adatai szerint azonban majdnem havi egymilliót is lehet keresni vele.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?