Apró trükkök a sikerért - Így tehetsz jó benyomást az interjúztatóra 10 perc alatt

Balatoni Dóra
Írta: ,

Állásinterjúra készülsz és már nagyon izgulsz? Természetes dolog, ha stresszelsz emiatt, de hidd el, ha betartasz bizonyos szabályokat és bevetsz egy-két apró trükköt, nagy az esélyed a sikerre! Hogy mire gondolunk pontosan? Amellett, hogy nem késel el a találkozóról és az interjú alatt kikapcsolod a telefonodat, eláruljuk cikkünkben, mivel tehetsz még jó benyomást az interjúztatóra!

Ügyelj a megjelenésedre Kép forrása: sortra.com

Mielőtt elmész az állásinterjúra, feltétlenül derítsd ki, az adott cégnél mi a dress code. Ha tudod, hogy irodai dolgozónak vennének fel vagy banknál szeretnél dolgozni, akkor öltözz fel úgy, mintha már most a munkába indulnál.

Válassz egy elegáns szoknyát blézerrel, vagy vegyél fel egy csinos inget. Ha nem ilyen helyre jelentkezel, akkor is figyelj oda, mit veszel fel.

Sokszor célravezető, ha felveszel valami egyedi kiegészítőt. Nem kell tűzpiros ruhába bújnod, de választhatsz például egy színes nyakláncot vagy sálat, így nagyobb rá az esély, hogy az interjúztató jobban megjegyez téged, mint a szürkébe öltözött ellenfeledet.

Nagyon fontos, hogy mielőtt elindulsz az interjúra, alaposan fontold meg, mit szeretnél mondani. Nyilvánvaló, hogy előnyös színben szeretnéd feltüntetni magadat, ezért gondold át, mi az, amire büszke vagy, mi az a tett, amelyet bátran elmesélhetsz az interjúztatónak is.

Elmondhatod például azt, hogyan oldottál meg egy nehéz szituációt az előző munkahelyeden, vagy azt, hogy mi volt az a projekt, amiből alaposan kivetted a részed és amiért dicséretet kaptál.

Nem kell hosszú sztorira gondolni, hiszen bele sem férne a rövid interjúba, de ezt a pár percet is igyekezz emlékezetessé tenni. Egy érdekes sztorira garantáltan emlékezni fog az interjúztató.