Álláskeresés: praktikák, hogy az esélyesek nyugalmával kezdj neki

Gerber Petra
Írta: ,
Álláskeresés: praktikák, hogy az esélyesek nyugalmával kezdj neki

Kép forrása: secab.com

Az álláskeresés, a karrierváltás, az új munkahely megtalálása bizony kemény dió: sokszor érhet csalódás, a kudarcok közepette pedig egészen biztos, hogy nehéz lehet pozitívnak maradni. Pedig éppen a lelkesedés az, ami tovább diktálja az iramot és, ami segítségedre lehet abban, hogy soha ne add fel. Ha például minden állásnál, amire jelentkezel odaadó munkát fektetsz az önéletrajz megírásába, akkor hidd el, hogy az felkelti a HR-es kollégák figyelmét. Mai cikkünkben éppen ezért hoztunk neked néhány szuper tippet, melyek segítségével bátran az esélyek nyugalmával vághatsz neki az állásvadászatnak. Na, mit mondasz? Velünk tartasz?

Tedd túl magad a veszteségeken! Kép forrása: angelalanter.com

Persze tudjuk, hogy ez nem könnyű, pláne, ha az előző helyedről elküldtek. Azonban fontos, hogy ne rágódj ezen túl sokat, azon pedig végképp ne, hogy mi volt ennek az oka.

Fontos persze, hogy mérlegre tedd mit is csinálhattál volna másként, ám az önostorozás ilyenkor nem segít. Ráadásul az is lehet, hogy csupán a gazdasági körülmények miatt váltak meg néhány munkatárstól.

Éppen ezért mindenképpen fogalmazd meg a korrekt és persze higgadt válaszodat, amit majd nagy eséllyel feltesznek neked az interjún, mi szerint mi az oka a korábbi helyedről való távozásnak.

Lépj tovább a veszteségeiden és újult erővel vágj bele az újba!

Neked is lehet rossz a napod! Kép forrása: careergirldaily.com

Épp, mint az élet minden területén, úgy az álláskeresésnek is vannak fázisai és bizony egyes fázisokban rosszabbul megy. Nem azért mert béna vagy, nem azért, mert nem vagy elég hozzáértő, hanem egyszerűen azért, mert mindig vannak olyan időszakok, amikor úgy tűnik, hogy semmi sem akar összejönni.

Ilyenkor érdemes lehet egy kicsit félretenned a dolgot és magadra koncentrálni. Vegyél egy forró fürdőt, találkozz a barátaiddal, kapcsolj ki.

Lehet, hogy másnap, tiszta fejjel gondolkodva észreveszed, hogy lemaradt a telefonszámod a CV-ről, sőt az is lehet, hogy reggelre már az e-mail fiókodban vár egy levél a következő állásinterjú időpontjáról.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?