A kérdés, ami a legtöbb fiatal fejében megfordult már: Dolgozzak külföldön?

Berényi Nóri
Írta: ,
A kérdés, ami a legtöbb fiatal fejében megfordult már: Dolgozzak külföldön?

Nehéz kérdés, amit talán már te is sokszor feltettél magadnak. Van, akinek könnyű meghozni ezt a döntést, de van, akinek évekbe telik. Bár erre a kérdésre nem létezik tökéletes válasz, mi most megpróbálunk segíteni a döntéshozatalban.

Valami új megtapasztalása Kép forrása: bloglovin.com

Igazából semmit nem veszíthetsz azzal, ha kipróbálod magad külföldön, sőt… Olyan tapasztalatokat gyűjthetsz, melyek által csak fejlődhetsz. Néha ki kell mozdulnod a komfortzónádból és ez egy nagyon jó terep hozzá. Ne hátrálj meg csak azért, mert félelmet érzel, hiszen ez természetes, mindenki fél az ismeretlentől, viszont ha már egy jó ideje benned van a késztetés, akkor menned kell. De ha mész, akkor csináld okosan! Járd körbe a témát, nézz utána, hogy milyen munka- és szálláslehetőségek vannak, majd ha már mindent lefixáltál, akkor megkezdődhet életed talán legnagyobb kalandja. Sok mindennel szembesülsz majd, például azzal, hogy nem lesznek melletted a szeretteid, ha valamilyen problémád van, nem tudsz majd a kezdetekben sok mindenkihez fordulni, de ezek a kezdeti nehézségek ne szegjék kedvedet, mert rengeteget tanulhatsz belőlük!

Rizikófaktorok Kép forrása: prettygirlsandbourbon.com

Az a helyzet, hogy sok olyan gátló tényező akadhat, melyek hatására majd úgy döntesz, hogy neked ez nem kell és inkább visszajössz a biztos életedbe. Ilyen lehet például a munka. Jó, ha tudod, hogy kint megint elölről kell kezdened mindent és újra bizonyítanod kell a főnöködnek, hogy te vagy a lehető legjobb munkaerő.

Ráadásul a külföldiek nem részesülnek nagy előnyökben munkavállalás téren, ha csak nem valamilyen ismerősöd ajánl be téged. A másik rizikófaktor a lakás. Ne alapozz arra, hogy álmaid apartmanjába költözöl majd első körben, bár soha ne mondd, hogy soha. Számítanod kell arra, hogy minden bizonytalan lesz kint, és sokan itt fel is adják. Lehet, hogy kezdetben egy kis lyukat kell bérelned, esetleg több ismeretlennel kell majd együtt élned, de ilyenkor jó, ha motiválod magad és csak a célod lebeg a szemed előtt, mert ha keményen küzdesz az álmaidért, akkor mindent elérsz majd.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?