6 tipp kezdő álláskeresőknek a biztos sikerhez

Sándor Alexandra
Írta: ,
6 tipp kezdő álláskeresőknek a biztos sikerhez

Álláskereső portálok böngészése reggeltől estig, önéletrajz-küldözgetés ezerfelé, válaszra várás, aztán meg interjúdömping? Sajnos eleve kudarcra ítéled magad, ha csupán ennyiből áll számodra a munka utáni kutakodás. A mennyiség helyett ideje a minőségre figyelni!

Húzz bele!

Talán nem hitted volna, de állást találni voltaképpen teljes munkaidős meló.

Ha tehát valaki megkérdezi tőled, mit tettél ezen a héten, hogy megtaláld a munkahelyed, hümmögés helyett valóságos listával kell felelned: hány helyre küldtél önéletrajzot és motivációs levelet, hogyan segítetted elő a kapcsolatépítést, hány céghez telefonáltál, hogy van-e náluk üresedés, hány interjún vettél részt, és mennyi időt töltöttél a portfóliód tökéletesítésével, továbbá a sorsdöntő beszélgetésekre való felkészüléssel.

A céltudatos álláskeresés tehát nemcsak arról szól, hogy átböngészel néhány erre szakosodott portált, aztán másolt-beillesztett levél kíséretében pár tucat pozícióra elküldöd a CV-det.

Keresgélj és kérdezz!

Gyakori tévhit, hogy egy bizonyos álláskeresési módszer biztosan sikerre vezet, illetve az is, hogy valamelyik eleve halálra ítéltetett.

A valóságban ügyesen kell kombinálnod a különböző hirdetésforrásokat a személyes utánaérdeklődéssel, hogy minél hamarabb megtaláld a munkahelyed.

Ne restellj szétnézni az apróhirdetési oldalakon, a vállalatok saját portálján, illetve bátran hívd fel az egykori iskolatársaidat, tudnak-e esetleg a szakterületedhez passzoló állást!

Keresgélni és kérdezni sohasem szégyen, ám ha csak várod a sült galambot, óriási baklövést követsz el.