6 érdekes munka, amit akár otthonról is végezhetsz

Írta: ,

Manapság egyre több cég kínál olyan munkákat, amiket otthonról végezhetsz, de akár te is dönthetsz úgy, hogy valami önálló tevékenységbe kezdesz, és a saját főnököd leszel. Az otthoni munka kiváló lehet kismamák, alkotók vagy olyanok számára, akik ki szeretnének kiszállni a mókuskerékből és valami teljesen újba kezdeni. Inspirációnak íme néhány olyan állás, amit akár rész- vagy teljes munkaidőben is végezhetsz.

Weboldal-tesztelő Kép forrása: theeverygirl.com

1/6 Weboldal-tesztelő

Sok cég szeretné elkerülni, hogy az oldaluk a nagyközönség számára érthetetlen vagy zavaros legyen, ezért úgynevezett weboldal-tesztelőket alkalmaznak, akik megadott szempontok és funkciók alapján letesztelik az oldal működését.

Ilyen jellegű munkákért regisztrálnod kell külön erre specializálódott oldalakon. Érdemes minél több oldalra regisztrálnod, mert ezek a munkák nem töltenek ki túl sok időt.

Egyébként ezt inkább kiegészítő munkának ajánljuk, mert nem túl biztos kereseti lehetőség.

Szabadúszó Kép forrása: refinery29.com

2/6 Szabadúszó

Tehetséges vagy valamiben, de eddig csak kedvtelésből űzted a szenvedélyed, most azonban szeretnél belőle pénzt is keresni? Esetleg korábban egy cégnél dolgoztál, de jó lenne a saját lábadra állni?

Akkor itt az ideje, hogy önálló vállalkozásba kezdj. Természetesen sok mindent egyedül kell most csinálod, de ha ügyes vagy, akkor hosszabb távon megtérül a befektetés!

Arra persze figyel, hogy ha a szabadúszó munkát választod, akkor az adókat és a különféle járulékokat neked kell fizetni. A legegyszerűbb, ha bemész az adóhivatalba és szakemberek segítségét kéred, hogy számodra melyik a legmegfelelőbb vállalkozási forma!

Adminisztrátor Kép forrása: careergirldaily.com

3/6 Adminisztrátor

Rengeteg cég kínál adminisztratív munkát a különféle álláskereső portálokon, amit 4-6 órában is végezhetsz otthonról.

A feladatok között szerepel például valamilyen szöveg legépelése hang- vagy videóanyag alapján, illetve a kész dokumentum felvitele egy online felületre.

Ez persze nem a kreatív munkák közé tartozik és viszonylag monoton, de könnyen kifoghatsz érdekes témákat. Illetve, ha egy kis plusz keresetre szeretnél szert tenni, akkor ez az egyik leggyorsabb megoldás!

4/6 Nyelvtanár vagy korrepetitor

Ha kiemelkedően jó vagy valamiből, esetleg beszélsz nyelveket akkor az otthoni tanítást neked találták ki! Ráadásul nem feltétlenül kell házhoz menned, hanem a tanítványaid is jöhetnek hozzád, sőt akár online is adhatsz órákat.

Az online megoldás azért is jó, mert így akár olyan külföldieket is taníthatsz magyarra, akik itt szeretnének tanulni vagy munkát vállalni.

Érdemes egy napra több diákot is elvállalni, illetve ha korrepetálsz, készülj fel, hogy a diákok általában délután vagy hétvégén érnek rá – őket akár kis csoportokban is fogadhatod.

5/6 Fordító

Sok cég alkalmaz külsős fordítókat, olyanokat, akik legalább két nyelvet kiválóan beszélnek. Ez a munka azért is jó, mert nem csak a hazai, de a külföldi cégek hirdetései között is böngészhetsz.

A munka könnyűnek tűnik, de nem elég csupán a nyelvet ismerned a fordításhoz, hiszen a cégektől kapott anyagokat nem szóról szóra kell lefordítanod, hanem az adott ország kulturális és nyelvi szabályai szerint. Ehhez a munkákhoz jó íráskészségre és nyelvtudásra van szükség, és természetesen nem árt, ha már dolgoztál hasonló munkakörben.

Telefonos munkák Kép forrása: cy.cyworld.com

6/6 Telefonos munkák

A telefonos munkák tárháza viszonylag széles, és csak jó kommunikációs készségre, és türelemre van szükség hozzájuk. A telefonos közvélemény-kutatás a telesales egy picit visszafogottabb formája. Időről időre a cégek szeretik felmérni a fogyasztói igényeket és mi lehetne jobb egy szimpla online kérdőívnél, mint a személyes megkeresés? Ilyenkor általában egy megadott lista alapján kell felhívnod az embereket és a kérdéseket rögzítened egy adott felületen. 

De call center, vagy más néven telefonos ügyfélszolgálatos munkát is végezhetsz otthonról. Általában egy cég online felületének használatáról vagy megrendeléssel kapcsolatos információkról kell tájékoztatnod az ügyfeleket. Itt nem neked kell telefonálod, hanem bejövő hívásokat kell fogadnod.