6 dolog, amit érdemes mérlegelni, mielőtt pályát módosítanál

Póta Szilvia
Írta: ,

Az emberek különböző okokból döntenek a karrierváltás mellett. Vannak, akik úgy érzik, hogy megrekedtek és már nincs lehetőségük a szakmai fejlődésre a jelenlegi munkájukban. Másokat az a felismerés ösztönöz pályamódosításra, hogy munkájuk mégsem egészen olyan, mint amilyennek eleinte megálmodták. De legyen bármi is az oka, az átállás sosem egyszerű feladat, és van néhány szempont, melyet érdemes átgondolni, mielőtt beleugranál az ismeretlenbe!

Valóban ezt akarod? Kép forrása: work-outfits.com

Mielőtt új karrier után néznél, érdemes átgondolnod, hogy valóban a szakmáddal van-e a probléma, vagy egyszerűen csak a munkahelyed nem megfelelő már számodra.

Ha egyébként élvezed, amit csinálsz, akkor lehet, hogy a munkahelyi környezetnek, illetve a jelenlegi főnököd munkáltatói politikájának következtében vagy boldogtalan.

Gondolt át, hogy mi zavar a leginkább! Ha a jelenlegi cég nem elégíti ki az igényeidet, próbálkozz máshol, mielőtt radikális lépésre szánnád el magadat!

Vedd számba az erősségeidet! Kép forrása: ruemag.com

Karrierváltás előtt fontos, hogy önkritikát gyakorolj. Vedd számba a képességeidet az erősségeiddel és a gyengeségeiddel együtt!

Gondold végig, melyek azok a képességek, melyeket az új szakmádban is kamatoztatni tudnál, és milyen további adottságokra lenne szükséged ahhoz, hogy megfelelj az általad megálmodott pozícióban! 

Azzal, hogy meghatározod az értékeidet, könnyebben megtalálod majd a számodra megfelelő munkát, emellett pedig a munkáltatók szemében is vonzóbbá válhatsz, ha ezeket kiemeled az önéletrajzodban vagy egy állásinterjún!