5 tuti tipp önéletrajzhoz, hogy sikered legyen

Zabolai Margit
Írta: ,
5 tuti tipp önéletrajzhoz, hogy sikered legyen

Az önéletrajz az első lépcsőfok álmaid állása felé, de már ezt sem kifejezetten könnyű megugrani. Tippjeinkkel talán egy kicsit könnyebb lesz úgy összeállítani a cv-det, hogy azon megakadjon a HR-es szeme, és hamarosan már az állásinterjún bizonyíthass.

Emeld ki a képességeidet!

Fontos, hogy ne csak listát írj arról, hol és milyen pozícióban dolgoztál, hanem azt is világossá tedd, hogy pontosan milyen feladatokat láttál itt el, és milyen képességeidet fejlesztetted.

Ha például a PPT-k mesterévé váltál, akkor azt mindenképpen említsd meg az önéletrajzodban - ki tudja, lehet, hogy a leendő főnöködnek éppen ez nem az erős oldala, és örülni fog, hogy valaki olyat alkalmazhat, aki nem csak az eredeti követelményeknek felel meg, de még egy plusz terhet is levehet a válláról.


Meglepő! 7 kőbe vésett karriertipp, amivel inkább ne foglalkozz


Gondold át, hogy milyen információ kerül az önéletrajzodba, de ha valamiben jó vagy, akkor azt semmiképpen se hallgasd el!

Listázd a különleges képességeidet is!

Beszélsz egy egzotikus nyelvet? Ismersz egy kevésbé gyakori szoftvert?

Akkor mindenképpen írd bele az önéletrajzodba!

Jó esély van arra, hogy a HR-esnek megakad rajta a szeme, és rákérdez, hol szerezted ezt a képességedet, ez pedig tökéletes lehetőséget jelent arra, hogy kicsit a korábbi tapasztalataidról beszélhess.

Egy ilyen képességgel nem csak a tömegből tűnhetsz ki, de hús-vér, érdekes emberré válhatsz a huszadik papírformátumú jelentkező után.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató