5 tulajdonság, amire szükséged lesz, ha sikeres karriert szeretnél

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Te is tanácstalan vagy, amikor önmagadat kell jellemezned a motivációs leveledben? Inkább kétszer is meggondolod, vajon érdemes-e leírnod, amik először eszedbe jutnak? Nos, az alábbi tulajdonságokat nem csak leírnod, hanem elsajátítanod is ajánlott, hiszen segítségükkel te lehetsz a tuti befutó!

Magabiztosság Kép forrása: memorandum.com

Az, hogy tisztában vagy vele, mennyit érsz, az első és egyik legfontosabb dolog a karrieredet illetően. Az élet minden területén számít, ha helyén van az önbizalmad, és ez most messze nem azt jelenti, hogy egoista lennél.

Amennyiben ismered a képességeidet, és tudod, milyen terheket tudsz elviselni, úgy a magabiztosságodat a munkádban is kamatoztathatod, hiszen már előre tudod, hogy egy-egy feladat nem okoz majd nehézséget számodra.

Ha hiszel magadban, akkor lelkes és tettre kész leszel, márpedig ezt a pozitív hangulatot a kollégáidra is átragaszthatod.

Kiegyensúlyozottság Kép forrása: photos.hgtv.com

Idáig talán nem is gondoltál arra, milyen fontos a munkádban a kiegyensúlyozottság. Ha testi-lelki harmóniában élsz magaddal és a környezeteddel, akkor azt sugallod a leendő főnököd számára is, hogy könnyen és örömmel fogsz dolgozni.

Persze mindenki életében előfordulhatnak rosszabb időszakok, de ha jelenleg csak a tökéletes munka hiányzik a mindennapjaidból, akkor ne legyél rest ezt papírra vetni, vagy elmondani az állásinterjún!

Ha valóban át is érzed a helyzetet, akkor máris biztosítod a pozitív kisugárzást, ami a szimpátia elnyeréséhez nagyon fontos.