5 ok, amiért nem kaptad meg a munkát és nem is sejted

Gerber Petra
Írta: ,
5 ok, amiért nem kaptad meg a munkát és nem is sejted

Jó ideje már, hogy folyamatosan jelentkezel az állásokra, de mégsem hívnak vissza sehonnan? Vagy az állásinterjúig eljutsz, de a melót nem kapod meg és fogalmad sincs a miértekről? Mielőtt teljesen kétségbeesnél fontos lehet néhány dolgot ellenőrizned, hátha olyan hibát vétettél, amire nem is gondolnál. Cikkünkben mi most hoztunk neked öt szokatlan okot, ami miatt valószínűleg nem te lettél a szerencsés, de amiket, ha kijavítasz legközelebb nagyobb eséllyel mosolyog majd rád a szerencse.

Mindig ugyanazt a CV-t használod

Mint azt te is biztosan tudod minden állás más és más éppen ezért mindhez külön CV is dukál. Persze nem azt mondjuk, hogy nulláról írj újat minden alkalommal, de fontos, hogy szabd személyre, illetve álláshirdetésre az önéletrajzod, ebből ugyanis a HR-es azonnal látni fogja, hogy foglalkoztál a dologgal és nem csak futószalagon gyártod a jelentkezéseid.

Ezenkívül érdemes lehet utánanézni az aktuális trendeknek és egy kicsit a HR-es fejével is gondolkodni, így ugyanis kitalálhatod, hogy mi is teszi ígéretessé ezt a dokumentumot.

Jó lehet, ha igyekszel választ adni néhány egyszerű kérdésre, minthogy te mit szeretnél viszont látni egy CV-ben, ha te ülnél a HR-es pozícióban. Jó megoldás lehet, ha a CV-ben nem kizárólag azt taglalod, hogy mi is tesz téged remek alkalmazottá, ugyanis a legtöbb önéletrajz éppen ezt tartalmazza.

Unalmas frázisokat, amiből már mindenkinek elege van. Merj kitűnni a tömegből azzal, hogy őszintén, világosan, sallangmentesen fogalmazol.

 

Nem jó helyre küldöd az önéletrajzod

A legtöbb jelentkező véletlenül eltéveszti a címet. Erre akkor van igazán nagy esély, ha egyszerre sok helyre jelentkezel.

Persze tévedni emberi dolog, de erre érdemes fokozottan odafigyelni.

Ha pedig az álláshirdetésben konkrétan kérik, hogy egy bizonyos személy részére juttasd el a CV-d, akkor igyekezz ne rosszul leírni a címzett nevét, illetve igyekezz ne összekeverni a címzett nevét valaki máséval.

Sok munkakereső ott követi el a legnagyobb hibát, hogy úgy küldi el a CV-jét egy hirdetésre, hogy azon egyértelműen látszik, hogy egy másik társaság hirdetésére lett optimalizálva.

Ha pedig a kísérőleveledben azt állítod, hogy hatalmas figyelmet szentelsz a részleteknek, de közben egy ekkora szarvashibát vétesz az egyértelműen nem vet rád jó fényt.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján