5 módszer, hogy megszerezd álmaid állását!

Írta: ,

Nem mindegy, hogy csak azért dolgozol valahol, hogy ki tudd fizetni a számlákat, vagy a munkád egyben a hobbid is! Napjaink nagy részét munkával töltjük, ezért rendkívül fontos, hogy az ember olyan szakmát válasszon, amely boldoggá teszi, és amelyben sikereket érhet el. Persze ahhoz, hogy megszerezd álmaid állását rengeteg kitartásra és szorgalomra lesz szükséged, de biztos lehetsz benne, hogy befektetett energia többszörösen is megtérül később! Íme néhány hasznos trükk, mely segíthet céljaid elérésében!

Tervezd meg az önéletrajzodat! Kép forrása: ariannabelle.com

1/5 Tervezd meg az önéletrajzodat!

Egy rosszul megformázott Word dokumentum hanyagságról, valamint a lelkesedés teljes hiányáról árulkodik, ezért nem valószínű, hogy felkelted vele a munkáltatók érdeklődését!

A kreativitást igénylő pozíciók (pl. marketing, PR, reklám, vagy grafika) megkövetelik a gondosan megtervezett, mutatós önéletrajzokat, melyek tükrözik a személyiségünket, és a képességeinket. Mielőtt elkészíted a CV-det, gondold végig, milyen képet szeretnél festeni magadról, majd igazítsd az önéletrajzodat a kiszemelt cég profiljához, illetve elvárásaihoz!

Amennyiben bizonytalan vagy, kérj tanácsod szakemberektől, vagy inspirálódj az interneten fellelhető mintákból!  

Ne becsüld le a kapcsolatrendszered erejét! Kép forrása: diem.ph/depsitphotos.com

2/5 Ne becsüld le a kapcsolatrendszered erejét!

Mindannyian tudjuk, hogy a kapcsolatok aranyat érnek, ha munkakeresésről van szó, és sokkal nagyobb valószínűséggel hívnak be egy állásinterjúra, amennyiben az önéletrajzodat egy dolgozó adja át a munkáltatónak.

A legjobb pozíciók gyakran már azelőtt „elkelnek”, mielőtt a cég HR-esei megírnák az álláshirdetés szövegét.

Ne felejts el tehát időt szakítani a barátaidra, munkahelyi kapcsolataidra, és használj ki minden olyan alkalmat, amikor új ismeretségekre tehetsz szert!

Egy-egy partin, illetve baráti találkozón új és különleges embereket ismerhetsz meg, így nem csak a karrieredet lendítheted előre, de akár még igaz barátokra is lelhetsz!

3/5 Fejleszd önmagad!

A mai állandóan változó, technika vezérelte világban elengedhetetlen, hogy naprakész legyél a legújabb trendeket, megoldásokat illetően! Mindannyian folyamatos, élethosszig tartó tanulásra vagyunk „kárhoztatva”, csakis így tudunk megfelelni a munkáltatók elvárásainak. Törekedj tehát arra, hogy minél tájékozottabb legyél a saját területeden!

Olvasd el a szakmai híreket, lapozd át a legújabb szakirodalmat, vagy vegyél részt továbbképzéseken! A mai cégek olyan szakembereket szeretnének alkalmazni, akik hajlandóak tanulni, és nem félnek új dolgokat kipróbálni. Szerencsére mára az sem jelent gondot, ha esetleg nincs jelentősebb nagyobb anyagi kereted a tanuláshoz, hiszen az interneten számtalan ingyenes kurzust, és díjmentesen elérhető anyagot találhatsz egy-egy adott témában.

Ne tegyél fel mindent egy lapra! Kép forrása: racorn/depositphotos.com

4/5 Ne tegyél fel mindent egy lapra!

Biztos állásod van, de közben tévés karrierről, netán színészi pályáról álmodozol? Kezdd azzal, hogy kipróbálod magad a kiszemelt területen!

Ez nem jelenti azt, hogy ott kell hagynod az eddigi állásodat, hiszen kiderülhet, hogy mégsem illik hozzád az adott terület.

Nem fog megártani, ha egy rövid ideig részmunkaidős, vagy gyakornoki munkát is vállalsz, illetve a szabadidődet a hobbidnak szenteled, így nem kell aggódnod amiatt, hogy nem marad pénzed a számlákra.

Előbb-utóbb természetesen lépned kell valamilyen irányba, de addig is megnyugtató lehet a gondolat, hogy maradt egy jól jövedelmező B-terved!

Fordítsd előnyödre a közösségi médiát! Kép forrása: crateandbarrel.com

5/5 Fordítsd előnyödre a közösségi médiát!

A közösségi média egy kiváló eszköz lehet álmaid állásának megszerzésére.

Segítségével pozitív képet festhetsz magadról a leendő munkáltatók, illetve a HR szakemberek szemében, emellett megmutathatod, hogy milyen sokoldalú, és kreatív vagy!

Ne felejtsd el, hogy a cégek előszeretettel ellenőrzik a jelöltek Facebook profilját, esetleg Instagram oldalát, és ez alapján alkotnak képet a jelentkezők személyiségéről!

Tartsd ezt minden esetben szem előtt, ha munkát keresel, mert egy meggondolatlanul feltöltött fotó, vagy bejegyzés könnyen visszavetheti a karrieredet!