5 baki, amit semmiképpen se kövess el az állásinterjún

Sándor Alexandra
Írta: ,

Az állásinterjú igazi rémálom-helyzet kommunikációs szempontból, hiszen a legjobb formádat kell hoznod, miközben rengeteg a buktató. A következő alapvető hibák kiküszöbölésével azonban máris sokat tehetsz a siker érdekében!

Túl korai vagy késői érkezés

Ha több mint negyedórával hamarabb érsz oda, zavaró módon túlbuzgónak tűnhetsz. Sőt, akár a téged fogadni készülők számításait is keresztülhúzhatod, hiszen valószínűleg éppen egy másik program végébe tenyerelsz bele.

Ha mindez még nem volna elég, a folyosón ücsörgés vagy fel-alá járkálás közben még saját magadat is halálra idegesíted…

A késéssel pedig pláne elvághatod magadat – bár amennyiben igazán esélyes vagy a pozícióra, nem valószínű, hogy csupán emiatt bukod be.

Érthető, hogy a tömegközlekedés vagy a parkolóhely-keresés miatt nemcsak rajtad múlik a betoppanásod időpontja, de ezekkel a tényezőkkel eleve kalkulálnod kell!

Bosszantó tájékozatlanság

Szó sincs róla, hogy be kellene magolnod a cég történetét.

Illik viszont tudnod, hogy nagyjából mi folyik az adott iparágban, valamint pontosan mivel foglalkozik a vállalat, ahol dolgozni szeretnél.

Nem is hinnéd, a tömeges felvételi procedúrák korában hányan jelentkeznek úgy egy-egy állásra, hogy halvány lila gőzük sincs, melyik milyen feladatkört tartalmaz épp.

Persze, a HR-esek oldaláról is igaz, hogy naponta akár több tucatnyi arccal is találkoznak, ám ez nem jogosít fel téged arra, hogy teljesen tájékozatlanul állíts oda.

Magadnak is tartozol annyival, hogy előre utánanézel a fő profilnak, termékeknek vagy szolgáltatásoknak.