4 kérdés, ami minden állásinterjún elhangzik – És a válasz, amit hallani akarnak rájuk

Schuster Borka
Írta: ,
4 kérdés, ami minden állásinterjún elhangzik – És a válasz, amit hallani akarnak rájuk

Kép forrása: frame.bloglovin.com

Vannak kérdések, amelyek mintha minden interjún elhangzanának – ez nem lehet véletlen. Ha neked is gyanús, hogy azért kérdezik ezeket, mert van egy bizonyos válasz, amit hallani akarnak, akkor most lerántjuk a leplet! Válaszaink persze csak iránymutatást adnak, mert a legjobb az, ha mindig őszintén és a helyzetednek megfelelően válaszolsz.

Mi a legnagyobb gyengeséged? Kép forrása: thezoereport.com

Amikor az erősségedről kérdeznek, még könnyű megtalálni a választ, kiemeled néhány jó tulajdonságodat, eladod magad, megy ez neked! De mi van akkor, ha egyenesen rákérdeznek arra, hogy mi a legnagyobb gyengeséged?

Zavarba jönni ilyenkor sem kell, gondolj arra, hogy hiába is próbálod tökéletesnek beállítani magadat, senki sem az, és ezt pontosan tudja az interjúztató is.

Ezzel a kérdéssel inkább azt szeretné kideríteni, hogy mennyire látod reálisan magadat, mennyire vagy kritikus magaddal szemben, és főleg miként kezeled a saját gyengeségeidet, úgyhogy igyekezz pozitív választ adni?

Gondold át, mi a gyengeséged, és azt is, hogy hogyan szoktál túllendülni ezen, milyen stratégiáid vannak megoldásra. A lényeg, hogy higgadt, komoly, de pozitív végkicsengésű választ adj.

Miért akarsz munkahelyet váltani? Kép forrása: pinterest.com

Amikor a korábbi munkahelyedről kérdeznek, még akkor is, ha az esetleg egy konkurens cég, maradj tárgyilagos, szorítkozz a tényekre, és fókuszálj a jövőre.

Vagyis semmiképpen se kezd el szidni a régi munkahelyedet – még akkor sem, ha ez nem esne nehezedre – hiszen senki nem akar alkalmazni valakit, aki kibeszéli a munkáltatóját.

Röviden vázold fel a távozásod okát, majd kezdj inkább arról beszélni, hogy milyen céljaid, terveid vannak az új munkahelyeden.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?