3 jövedelmező munka, amit otthonról is végezhetsz

Zabolai Margit
Írta: ,

Bár itthon még mindig nem kifejezetten gyakori, a távmunka lassan a hazai piacra is begyűrűzik, és ha megfelelő területen keresgélsz, akár te is elcsíphetsz egy jól fizető állást. Dolgozni persze itt is kell, de az otthoni munkával akár gyereknevelés vagy tanulás mellett is pénzt kereshetsz.

Kinek való az otthoni munka?

Az otthonról végezhető munkát elsősorban azok részesítik előnyben, akik valamilyen alkotó tevékenységet végeznek, és nem feltétlenül előre megszabott órákban akarnak dolgozni. Mára azonban a távmunka sokak számára lehetőség, hiszen a legtöbb feladatot interneten keresztül is el lehet végezni.

Ha például tanulás, vagy gyereknevelés mellett keresel kiegészítő jövedelmet, vagy csak úgy érzed, számodra kényelmesebb a magad tempójában dolgozni, akkor is vedd figyelembe, hogy dolgozni bizony egy távmunka mellett is kell, és bár magad döntheted el, hogy napközben, hajnalban vagy késő éjjel dolgozol, a munkaórák száma itt sem lesz majd kevesebb.

Ha otthonról dolgozom, nem lesz biztosításom?

Természetesen az otthonról végzett munkának is bejelentett és adóköteles jövedelmi forrásnak kell lennie, cserébe viszont megmarad például a társadalombiztosításod, illetve vállalkozóként hitelre is jogosult lehetsz, akár csak egy nyolc órában, irodában dolgozó munkavállaló.

Az, hogy mennyit és hogyan kell befizetned, függ attól, hogy számlát adsz, vagy megbízási szerződéssel dolgozol, esetleg alkalmazásban, csak az irodán kívülről dolgozol.

Érdemes egy könyvelővel egyeztetned, de bizonyos esetekben már akár havi 25 ezer forintért is letudhatod az összes költségedet.

De mik is azok a területek, ahol jó eséllyel otthonról is kereshetsz?