Életmód / Lélek

A karma 7 törvénye, ami felforgatja az életed

A karma 7 törvénye, ami felforgatja az életed

Ne félj a változástól

A változás nem mindig jó, de gyakran szükséges. A változásban rejlő nehézséget többnyire az okozza, hogy összehasonlítjuk azt, ami addig volt, azzal, ami később lesz. Ez azonban nem azt jelenti, hogy mi magunk ne kezdeményezzünk változásokat. Próbáljunk ki új dolgokat, olyanokat, amelyekkel addig még soha nem volt dolgunk. Néha ki kell lépnünk a komfortzónánkból, de így könnyebb lesz elérnünk a jó karmát.

Tanulj meg önmagadon nevetni

A jó karma megteremtésének egyik feltétele az alázatosság, ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy ha szükséges, tudnunk kell önmagunkon nevetni. Ha erre nem vagyunk képesek, akkor a kritikát sem tudjuk elviselni. Előfordulhat, hogy hibázunk, de ezekből mindig tanulhatunk valamit és ezáltal egyre jobbak és jobbak lehetünk. Nem szabad mindent túl komolyan venni, vannak helyzetek, amikor humorral kell kezelni az adott helyzetet. Az alázatosság kapukat nyithat meg előttünk és utat mutathat.

Légy kapcsolatban a világgal

Kapcsolatban lenni a világgal azt jelenti, hogy meg kell élned a jelent. Minél többet gondolkodsz a múlton, annál kevésbé tudsz igazán élni. Bár a jövő mindenki számára homályos, hogy tisztábban láthassunk, el kell engednünk a múltban történteket és csak előre szabad néznünk.

Nem tudhatjuk előre, mi fog történni, de ha megéled a jelent és kihasználod a jelen adta lehetőségeket, akkor kapcsolatba kerülsz az egész világgal és képes leszel megteremteni a jó karmát, ami a jövődet is nagyban befolyásolja.

Légy türelmes

Még két nagyon fontos dolog a jó karma megteremtéséhez: a tolerancia és a türelem. Ha ezt a kettőt gyakorlod, előbb-utóbb garantáltan megtalál a siker és a boldogság.

Persze mondani könnyű és magától értetődőnek is tűnhet, de a valóságban néha nem olyan könnyű ezt megvalósítani. Vannak olyan helyzetek, amikor már arra vágysz, hogy legyen vége egy bizonyos dolognak, ha azonban kitartóan, türelemmel folytatod tovább, sikereket érhetsz el. Az emberek nagyon gyakran türelmetlenek és nem győzik kivárni azt, amit nagyon akarnak, de a türelem és a várakozás idővel meghozza az eredményt.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Légy kedves

A jó karma további feltétele, hogy kedves légy. Nem csak másokkal, önmagaddal szemben is. Önmagunk szeretete ugyanolyan fontos, minthogy másokkal kedvesek legyünk. Szánj időt arra, hogy megtaláld azt, ami igazán boldoggá tesz, és tégy meg mindent azért, hogy ezt elérd.

Ha kedves vagy önmagadhoz, akkor mások felé sem fogsz hamis mosolyt küldeni, hanem őszintén és önzetlenül is kedves leszel velük.

Vállalj felelősséget

Újabb remek módszer, hogy jó karmát teremthessünk magunk köré, ha mindenért, amit elkövetünk, vállaljuk a felelősséget. Lehet az egy jó vagy egy rossz dolog, mindkettőre egyformán vonatkozik. Lehetséges, hogy nem vagy elégedett az eredménnyel, hibát vétettél, mégis el kell ismerned, hogy te tetted.

Sajnos előfordul, hogy sokan nem így cselekednek, pedig alapvetően bennük is megvan ez a képesség. Vállald a felelősséget a tetteidért és meglátod, jó dolgok fognak veled történni.

Koncentrálj az aktuális célodra

Az egyik legjobb módja annak, hogy jó karmát hozz az életedbe, ha mindig csak arra a célra összpontosítasz, amit magad elé állítottál. Bár természetesen kemény munka közben is kell néha egy kis szünetet tartani, soha nem szabad szem elől téveszteni a célt és letérni a helyes útról.

Mindig ragaszkodj ahhoz, amit megálmodtál, és ha mégsem sikerül elérned, ne csüggedj! Ha végül nem érsz célt, és nem jön a várva várt siker, fogd úgy fel, mint egy leckét: tanulhatsz a hibáidból és fejlődhetsz.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást