Életmód / Ezotéria

Jó karma, rossz karma – Ezekre figyelj, hogy a sorsod minél jobban alakuljon

A karmát a legtöbb tanításban a gondolkodással azonosítják, hiszen a gondolat minden későbbi tett alapja. Gondolataink formálják a jellemünket és megalapozzák azt, hogyan fogunk cselekedni – éppen ezért, ha változtatunk a gondolkodásmódunkon, akkor a teljes jellemünket újraformálhatjuk. Ezért is olyan fontos, hogy emelkedett gondolatokkal tápláld a lelkedet, hiszen csak így találhatnak meg téged is az igazán jó dolgok. Ha pedig az alábbi alapszabályokra is odafigyelsz, a sorsod záros időn belül jóra fordul!

A jó dolgok visszatalálnak hozzád

A karma nem csak arról szól, hogy amit adsz, azt vissza is kapod, bár nagyon tömören ez a lényege. Tulajdonképpen nem olyan nehéz azonosulni ezzel a nézőponttal, és még akkor is érdemes alkalmaznod, ha a karmában nem is igazán hiszel, hiszen vesztenivalód nincs. Elég arra gondolnod, hogy ha kedvesen mosolyogsz mindenkire, nem félsz segítő kezet nyújtani, vagy éppen hagyod, hogy támaszkodjanak rád a barátaid, akkor ezek a saját életedre is pozitív hatást fognak gyakorolni.

Mindenki egy aranyos, mosolygós nőként fog rád gondolni, és az emberek nem szokták elfelejteni, kik segítettek nekik a bajban: várhatod, hogy viszonozzák a kedvességedet.

A karma esetében annyi a „változás”, hogy a segítség sokszor nem ugyanonnan jön, ahova korábban adtad, bár ez sem ritka. Sokszor egészen máshonnan érkezik a támogatás, ezért nem is olyan könnyű lefülelni, éppen melyik jó cselekedet nyert most viszonzást. (Már csak azért sem, mert egyes tanok szerint a korábbi életeinkből is hoztunk olyan jó és rossz dolgokat, amik még nem egyenlítődtek ki.)

Olvastad már?  Jót tesz a karmádnak, ha a következő életvezetési elveket betartod

A változásért tenned is kell

A karmát illetően létezik a teremtés törvénye, ami részben kapcsolódik az előző ponthoz, de arról is szól, hogy az életben semmi sem történik meg anélkül, hogy valamit tennénk érte. Ez a rossz és a jó dolgokra egyaránt értendő. Sokan szinte csak résztvevők a saját életükben, ám ezekkel az emberekkel jellemző módon nem szoktak különösen jó, eredményes dolgok történni. Leélhetnek egy átlagosnak, vagy akár hétköznapian jónak tekinthető életet is, de a fejlődésért, a változásért bizony tenni kell. Sőt, a karma azt is kimondja, hogy csak az tud változni, aki maga is akarja, és a saját életéért mindenki maga felelős.

Ez a te életedre éppúgy igaz, mint másokra: nem kell és nem is lehet mindenkit „megmenteni”, de ha valami rossz történik veled, az nem a környezeted hibája – csakis a tetteid következménye.

Ez az alapelv részben a te lelki békédet is biztosítja, hiszen nem veheted a vállaidra mások fájdalmát, nehézségeit, főleg nem akkor, ha nincs lehetőséged rajtuk segíteni. Ha van mód, hogy támogatólag lépj fel, akkor persze érdemes tenned az ügy érdekében, de csak szelíden – tudod, csak az tud változni, aki maga is akar.

Olvastad már?  Mi az életfeladatod? Ismerd meg a karmádat a számmisztika segítségével

Addig tapasztalod, amíg meg nem tanulod

Ez a karmikus alapszabály végtelenül egyszerű, és ha sikerül azonosulnod vele, akkor hozzájárul ahhoz, hogy elfogadóbb legyél. A karma szerint az élet leckék sorozatából áll, és minden lecke a maga idejében érkezik. Az alapelv az, hogy mindenki csak akkora feladatot kap, amekkorát elbír, és minden lecke addig bukkan fel újra és újra, amíg végre le nem vonjuk a konzekvenciákat, tehát elérünk általuk egy magasabb szellemi szintre.

Az számít, ami most van

A karmában nincs jövő és nincs múlt, igazán csak az számít, ami a jelenben van. Ahogy értelmetlen a múltbeli eseményeken rágódni, úgy felesleges azon aggódni, mi vár ránk a jövőben. Mondhatjuk úgy is, mindez duplán értelmetlen: ha megváltoztathatatlan dolgokra gondolsz, akkor közben elvesztegeted azt a csodát, ami most zajlik körülötted. A karma szerint a lehető legjobb embernek kell lenned minden egyes nap, és ennél a szabálynál nagyon erősen érezteti a hatását a carpe diem, avagy fontos, hogy megéld a pillanat örömét, és ne rontsd el aggodalmaskodással, vagy negatív gondolatokkal az életedet.

Képek forrása: Aksakal/Depositphotos.comphotoagents/Depositphotos.com