Életmód / Ezotéria

Jó karma, rossz karma – Ezekre figyelj, hogy a sorsod minél jobban alakuljon

A karmát a legtöbb tanításban a gondolkodással azonosítják, hiszen a gondolat minden későbbi tett alapja. Gondolataink formálják a jellemünket és megalapozzák azt, hogyan fogunk cselekedni – éppen ezért, ha változtatunk a gondolkodásmódunkon, akkor a teljes jellemünket újraformálhatjuk. Ezért is olyan fontos, hogy emelkedett gondolatokkal tápláld a lelkedet, hiszen csak így találhatnak meg téged is az igazán jó dolgok. Ha pedig az alábbi alapszabályokra is odafigyelsz, a sorsod záros időn belül jóra fordul!

A jó dolgok visszatalálnak hozzád

A karma nem csak arról szól, hogy amit adsz, azt vissza is kapod, bár nagyon tömören ez a lényege. Tulajdonképpen nem olyan nehéz azonosulni ezzel a nézőponttal, és még akkor is érdemes alkalmaznod, ha a karmában nem is igazán hiszel, hiszen vesztenivalód nincs. Elég arra gondolnod, hogy ha kedvesen mosolyogsz mindenkire, nem félsz segítő kezet nyújtani, vagy éppen hagyod, hogy támaszkodjanak rád a barátaid, akkor ezek a saját életedre is pozitív hatást fognak gyakorolni.

Mindenki egy aranyos, mosolygós nőként fog rád gondolni, és az emberek nem szokták elfelejteni, kik segítettek nekik a bajban: várhatod, hogy viszonozzák a kedvességedet.

A karma esetében annyi a „változás”, hogy a segítség sokszor nem ugyanonnan jön, ahova korábban adtad, bár ez sem ritka. Sokszor egészen máshonnan érkezik a támogatás, ezért nem is olyan könnyű lefülelni, éppen melyik jó cselekedet nyert most viszonzást. (Már csak azért sem, mert egyes tanok szerint a korábbi életeinkből is hoztunk olyan jó és rossz dolgokat, amik még nem egyenlítődtek ki.)

A változásért tenned is kell

A karmát illetően létezik a teremtés törvénye, ami részben kapcsolódik az előző ponthoz, de arról is szól, hogy az életben semmi sem történik meg anélkül, hogy valamit tennénk érte. Ez a rossz és a jó dolgokra egyaránt értendő. Sokan szinte csak résztvevők a saját életükben, ám ezekkel az emberekkel jellemző módon nem szoktak különösen jó, eredményes dolgok történni. Leélhetnek egy átlagosnak, vagy akár hétköznapian jónak tekinthető életet is, de a fejlődésért, a változásért bizony tenni kell. Sőt, a karma azt is kimondja, hogy csak az tud változni, aki maga is akarja, és a saját életéért mindenki maga felelős.

Ez a te életedre éppúgy igaz, mint másokra: nem kell és nem is lehet mindenkit „megmenteni”, de ha valami rossz történik veled, az nem a környezeted hibája – csakis a tetteid következménye.

Ez az alapelv részben a te lelki békédet is biztosítja, hiszen nem veheted a vállaidra mások fájdalmát, nehézségeit, főleg nem akkor, ha nincs lehetőséged rajtuk segíteni. Ha van mód, hogy támogatólag lépj fel, akkor persze érdemes tenned az ügy érdekében, de csak szelíden – tudod, csak az tud változni, aki maga is akar.

Olvastad már?  Ez a te sorsod a számmisztika szerint. Számold ki te is!

Addig tapasztalod, amíg meg nem tanulod

Ez a karmikus alapszabály végtelenül egyszerű, és ha sikerül azonosulnod vele, akkor hozzájárul ahhoz, hogy elfogadóbb legyél. A karma szerint az élet leckék sorozatából áll, és minden lecke a maga idejében érkezik. Az alapelv az, hogy mindenki csak akkora feladatot kap, amekkorát elbír, és minden lecke addig bukkan fel újra és újra, amíg végre le nem vonjuk a konzekvenciákat, tehát elérünk általuk egy magasabb szellemi szintre.

Az számít, ami most van

A karmában nincs jövő és nincs múlt, igazán csak az számít, ami a jelenben van. Ahogy értelmetlen a múltbeli eseményeken rágódni, úgy felesleges azon aggódni, mi vár ránk a jövőben. Mondhatjuk úgy is, mindez duplán értelmetlen: ha megváltoztathatatlan dolgokra gondolsz, akkor közben elvesztegeted azt a csodát, ami most zajlik körülötted. A karma szerint a lehető legjobb embernek kell lenned minden egyes nap, és ennél a szabálynál nagyon erősen érezteti a hatását a carpe diem, avagy fontos, hogy megéld a pillanat örömét, és ne rontsd el aggodalmaskodással, vagy negatív gondolatokkal az életedet.

Képek forrása: Aksakal/Depositphotos.comphotoagents/Depositphotos.com

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást