Életmód / Háztartás / Otthon / Receptek

7 káprázatos tortadekoráció karácsonyra

7 káprázatos tortadekoráció karácsonyra

Használj fenyőgallyat!

A mézeskalácsos dekorációkból az egyik leghumorosabb ez a fenyőfát cipelő autós díszítés. A mézeskalácsot sütés és hűtés után dekoráld cukormázzal, majd mehet is a fehér, tejszínes krémmel bevont torta tetejére.

Érdemes a kalács mindkét oldalát megrajzolnod, hogy minden irányból mutatós legyen a torta. A mesés végeredményért használj néhány jól megmosott és megszárított fenyőgallyat is dekorációként, amelyek mint fenyőfák kerülhetnek a tortára. Szórd meg az egészet porcukorral, mintha frissen hullott volna rá a hó.

 

Fatörzstorta másként

Hagyományos francia karácsonyi desszert a fatörzstorta, amelyet a szokásostól eltérően is készíthetsz. Ehhez a tortát vond be csokikrémmel, az oldalára pedig készíts olvasztott fehércsokiból fatörzs mintázatú díszítést: ehhez az olvasztott csokoládét kendd téglalap alakúan a sütőpapírra, majd ha megszilárdult, olvasztott tejcsokival fess rá mintákat.

Ha teljesen megszáradt, óvatosan szedd fel a papírról, és rakd körbe ezzel a tortát. Gomba, őzike és fenyő dekoráció kerüljön a tortára, amelyek lehetnek nem ehető, készen kapott díszek, de ha jó a kézügyességed, és az időd is engedi, marcipánból is készülhetnek.

 

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást