Életmód / Receptek

5 egyszerű karácsonyi előétel, ami látványban sem hétköznapi

5 egyszerű karácsonyi előétel, ami látványban sem hétköznapi

5. Caprese koszorú

 

Gyönyörű piros-fehér-zöld koszorú balzsamecet krémmel középen. Friss, zamatos paradicsom, krémes mozzarella és friss bazsalikom levelek olívaolajjal és olasz fűszernövényekkel meghintve – tökéletes kombináció a karácsonyi asztalra.

Hozzávalók:
szőlőparadicsom vagy cseresznyeparadicsom, mozzarellagolyók, olívaolaj, olasz fűszerek, só, bors.

Elkészítés:

Forgassuk meg a paradicsomokat és a mozzarella golyókat az olívaolajban, majd béleljük ki a tálalótányért friss bazsalikomlevéllel. Körben helyezzük rá a paradicsom és a mozzarellagolyókat, majd szórjuk meg egy kis szárított bazsalikommal, sóval és borssal. Ha rendmániásak vagyunk, fapálcikákra szúrhatjuk a golyócskákat, és sugáralakban körberakhatjuk a tányért a megtűzdelt pálcikákkal. Tálaláskor balzsamecet krémet helyezzünk középre, amelybe mártogatni lehet a golyókat.

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást