Életmód / Háztartás / Otthon / Pénz és hivatás

0 forintos karácsony – így lehetnek szépek az ünnepek pénz nélkül

0 forintos karácsony – így lehetnek szépek az ünnepek pénz nélkül

3. Karácsonyi program

Sok családnál hagyomány, hogy valamilyen közös karácsonyi programot szerveznek, vagy elutaznak az ünnepekre. Ha erre most nem költenétek, akkor sem kell lemondanotok az együtt töltött minőségi időről: rengeteg ilyenkor az ingyenes koncert, több templomban például gyönyörű karácsonyi koncerteket adnak, de jó ötlet az is, ha a családi program abból áll, hogy részt vesztek valamilyen jótékonysági akcióban, például segítetek egy szervezetnek az ételosztásban vagy más, rászorulóknak szervezett program lebonyolításában.

Ha anyagilag vagy más módon – ruhákkal, alapanyaggal, süteménnyel, játékokkal – tudjátok támogatni őket, az persze remek, de ha az időtökből és energiátokból adtok, az legalább annyit ér, ráadásul valóban szép karácsonyi példát mutathattok a gyerekeknek is.

4. Ünnepi vacsora

Az étel persze nincs ingyen, de egy kis odafigyeléssel megoldható, hogy az ünnepi vacsora se kerüljön plusz költségbe, mint amennyit eleve az étkezésre szántál volna. Egyrészt erre is különíthetsz el egy keveset, ha az ünnepeket megelőző valamelyik héten visszafogod a bevásárlást, és inkább az otthoni dolgokkal leszel kreatív: nézz szét a fagyasztóban, gondold végig, hogy mi van otthon, mi van a kamrában, milyen maradék vár esetleg a hűtőben, és próbáld ezeket felhasználni a lehető legkevesebb vásárlással. Legyél kreatív!

0 forintos karácsony – így lehetnek szépek az ünnepek pénz nélkül

Kép forrása: nerudol/depositphotos.com

1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást