Életmód / Pénz és hivatás

9 dolog, amit jobb, ha magadban tartasz a munkahelyeden

Hálószobatitkok

Szuper, ha olyan részletgazdag és izgalmas a magánéleted, hogy arról akár órákig is tudnál másoknak mesélni, csak így tovább.

Az azonban, hogy kivel osztod meg ezeket a szaftos sztorikat, egyáltalán nem mindegy.

A legjobb, ha a hálószobában történtek teljesen kimaradnak a munkahelyedről még akkor is, ha effelé terelődik egy beszélgetés és úgy érzed, hogy a kollégáiddal már elég jó a kapcsolatod egy ilyen témához.

Sosem tudhatod ugyanis, hogy legbelül mit gondolnak majd rólad az emberek és mi alapján fognak egy olyan dobozba bekategorizálni, amiből utána csak nagy nehezen vagy egyáltalán nem tudsz majd elmozdulni.

Mások magánélete

Ugyanúgy, ahogy nem illik és nem tanácsos a saját magánéletedet kitárni a munkahelyeden, úgy nem szerencsés másokéról sem hosszú történeteket fabrikálni.

Egyrészt ez a téma egyáltalán nem illik még a cigiszünetekbe vagy az étkezőasztalhoz sem, másrészt pedig nem valószínű, hogy ez az a kép, amit közvetíteni szeretnél magadról.

Még mielőtt felmented magad, hogy a „látszik, hogy jó estéje volt” és a„ biztosan egy ideje szingli” megjegyzések még teljesen beleférnek a dologba, előre szólunk, hogy ezek sem a legszerencsésebb kommentek.

Olvastad már?  Szorítsd ökölbe a kezed, majd figyeld meg a képet: többet elmond rólad, mint hinnéd!

Tipp: Ha mindenképp szeretnéd kiadni magadból a kollégáiddal kapcsolatos véleményedet, akkor beszélj róla otthon vagy a legjobb barátnődnek, de arra figyelj, hogy ezzel senkit ne bánts meg!

Pletykák

Sem a munkahelyre, sem a legtöbb beszélgetésbe nem illenek a pletykák, hiszen egyrészt nem viszik előre a beszélgetést, másrészt ha te vagy mindig a pletyka elindítója, az rossz színben tüntet fel téged.

Egyrészt negatív energia, amire semmi szükségetek a munkahelyeden, másrészt ha másokról elindul egy, a háta mögött folytatott beszélgetés vagy kritizálás, akkor ne aggódj, te is sorra kerülsz majd.

Ha a munkahelyeden, a kollégáid körében ez megszokott, akkor próbálj inkább kimaradni belőle, így tudják majd, hogy hozzád felesleges menniük, benned nem találnak majd jó beszélgetőpartnerre, ha pletykálkodásról esik szó.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást