Szerelem / Szex

5 jel, hogy szerinte is szuper vagy a hálószobában

Egyesek viszont egyenesen szuperek az ágyban és a szexre szinte művészetként tekintenek. Fontos tudni, hogy egy kis gyakorlással mindenkiből válhat fantasztikus szerető, ha kellőképpen odaadó és tényleg azt szeretné, hogy partnerének örömet szerezzen. Ha azt gondolod magadról, hogy te ilyen vagy, akkor az alábbi öt állítás bizonyára igaz rád. 

1. Nyíltan kommunikálsz

Egy 2011-es kutatás szerint azok a párok, akik a hálószobán kívül, és azon belül is beszélnek a szexről, boldogabb szexuális életről számolnak be, mint azok, akik erről a témáról egyáltalán nem, vagy csak keveset értekeznek egymással.

Ez nem jelenti azt, hogy minden nap a lepedő akrobatika kell, hogy legyen a téma, de fontos, hogy partnerünknek adjunk visszajelzést, illetve ötleteket, javaslatokat tegyünk egymásnak az élvezetesebb szex érdekében. 

2. Magabiztos vagy

A szexterapeuták és a párkapcsolati tanácsadók nem győzik hangsúlyozni, mennyire elengedhetetlen a jó szexhez az, hogy magabiztosak legyünk és szeressük a testünket. Egy olyan ember – legyen akár nő vagy férfi – aki bizonytalan és nincs kibékülve a fizikai adottságaival, nem fog tudni eléggé feloldódni ahhoz, hogy élvezetes legyen vele az együttlét. Ha a partnereddel eljutottatok az ágyig, bizonyára tetszel neki, így ezen felesleges aggódni és számtalan felmérés bizonyítja, hogy egy magabiztos nőnél a férfiak számára egyszerűen nincs szexibb. 

3. Nem sietsz

Nincs kiábrándítóbb egy olyan szexpartnernél, akin érződik, hogy csak le akarja zavarni a menetet és gyorsan túl akar lenni az egészen. A szex korántsem arról szól, hogy a felek eljutnak a csúcsra és kész, hanem sokkal több ennél.

Az együttlét lényege az – legalábbis normális esetben az kellene legyen – hogy két ember között a testi örömök által mélyebb érzelmi kötődés alakuljon ki és ennek „csak” egy része az orgazmus.

Aki nem siet, hanem szívesen áldoz időt a szexre, az biztosan jó szerető.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

4. Nem félsz kipróbálni új dolgokat

Egy kapcsolat kezdetekor a felek szinte képtelenek betelni egymás testével és sokszor bújnak ágyba. Az újdonság varázsa azonban az évek múltával megkopik és ezután a megszokott pózok már nem hoznak olyan mértékű kielégülést, mint az elején. Ezért fontos, hogy a partnerek ne féljenek új dolgokat kipróbálni. Természetesen nem kell egyből elmerülni a BDSM rejtelmeiben, de egy új játékszer, vagy helyszín kellemesen megfűszerezheti az együttléteket. A szex hosszú évek után is izgalmas egy olyan szeretővel, aki nem zárkózik el az újításoktól.

5. Nem veszed túl komolyan

A szex néha egészen vicces helyzeteket eredményez.

Ahogy az élet minden terén, úgy a szexben is akadnak olyan szituációk, amikor az embernek bizony szüksége van egy kis humorérzékre.

Egy kis baleset vagy kínos pillanat mindenkivel előfordul, és ezt egy kis kuncogással elütni sokkal célravezetőbb, mintha úgy tennénk, mintha meg sem történt volna. Egy olyan partner, aki nem veszi magát túl komolyan, hanem képes humorral oldani a feszültséget, biztosan jó az ágyban, hiszen így elkerüli azt, hogy a másik feszengjen. 

Képek forrása: fizkes/Depositphotos.comfizkes/Depositphotos.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást